{{ message.message }}
{{ button.text }}

Crowdfunding voor inrichting kraamkliniek Mulamba, Oost-Congo

Stichting Vluchteling start de crowdfunding campagne Crowd for Congo op www.crowdforcongo.nl ter financiering van de inrichting van de Mulamba kraamkliniek in het oosten van de Democratische Republiek Congo, waar zorg wordt geboden aan hoogzwangere vrouwen.

Afbeelding blog 'Crowdfunding voor inrichting kraamkliniek Mulamba, Oost-Congo'
De gezondheidszorg in DR Congo is zeer slecht van kwaliteit en mensen hebben door geweld, ontoegankelijke wegen en gebrek aan vervoersmiddelen onvoldoende toegang tot medische zorg. Met het prijzengeld van de Van Heuven Goedhart-Penning en de opbrengst van de eerste Nacht van de Vluchteling heeft de Congolese gynaecoloog Dr. Denis Mukwege een kliniek in het dorp Mulamba in Zuid-Kivu gebouwd. Begonnen in een hut, is de kliniek uitgegroeid tot een volwaardige medische kliniek waar ook vrouwen uit de wijde omgeving van Mulamba komen om te bevallen. Blij met deze zorg, stroomden duizenden patiënten toe. De kliniek bleek al snel te klein, waardoor hoogzwangere vrouwen soms dagenlang gedwongen, buiten of op de grond tussen de bedden, wachten op noodzakelijke hulp. De kliniek is daarom uitgebreid met een nieuwe vleugel, waarvan de bouw net is afgerond. Dit gebouw moet echter nog volledig worden ingericht. Er is dringend behoefte aan bedden, matrassen, lakens, stethoscopen, reageerbuisjes en andere medische hulpgoederen. Tevens vraagt Stichting Vluchteling financiering voor de salarissen van de gynaecoloog, verloskundige en verpleegkundige die in de Mulamba kliniek medische zorg bieden aan vrouwen en hen assisteren tijdens de bevalling. Op www.crowdforcongo.nl kunnen bezoekers persoonlijk bijdragen aan de inrichting van de kraamkliniek, bijvoorbeeld door een kraambed, deken of laken te financieren, of door bij de dragen aan een couveuse, generator of echograaf. Op de website worden bezoekers op de hoogte gehouden van de items die gefinancierd zijn, en waar nog hulp nodig is. congo

Crowd for Congo

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Nieuws, #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je