{{ message.message }}
{{ button.text }}

Boze feminist? Damn right!

Blijf uit onze baarmoeder

Afbeelding blog 'Boze feminist? Damn right! '

Met stijgende verbazing las en hoorde ik de afgelopen tijd het nieuws. En waar ik voorheen verdrietig werd, voel ik nu zo ontzettend veel woede. Het is niet nieuw, de tegenstanders van vrouwenrechten zijn nooit verdwenen. Maar ze waren, voor mijn gevoel tenminste, een stuk minder luid. Alsof ze zich realiseerden dat hun gedachtegoed iets was om je voor te schamen. Wat het natuurlijk ook is. Maar sinds het klimaat in het westen steeds grimmiger wordt, komen ze uit hun stinkende holen gekropen en laten hun donkerste kant aan het licht zien. 

Waar het voorheen vooral boze keyboard Warriors betrof, het type dat je nog weg kunt proberen te lachen door je te bedenken dat ze waarschijnlijk nog bij hun ouders op zolder wonen, zijn ze nu de straten opgegaan. Ze togen naar klinieken die met bloed, zweet en tranen van onze voorouders bevochten waren om de vrouwen die het juist nu niet kunnen gebruiken, te betichten van moord en doodslag. Het is onbegrijpelijk. Want waar zij zich denken in te zetten voor de rechten van een embryo of foetus, gaan ze compleet voorbij aan het leven van de vrouw. Hoe dat van haar eruit ziet, kijkt hen niets te schelen. Dit is nu eenmaal je straf wanneer je een slet bent. Want dat is ze, toch? Had ze maar haar benen bij elkaar moeten houden. Had ze maar anticonceptie moeten gebruiken. Zij, zij, zij. Maar nooit eens hij. Hij was er toch ook bij? En daarbij: soms gaat het een keer mis met een voorbehoedsmiddel. Moet iemand daar de rest van haar leven onder lijden? Om nog maar te zwijgen over het klompje cellen dat terecht komt in een leven waar het niet gewenst is. En kom niet aan met adoptie of pleegzorg. Het systeem is kapot. Niemand komt er beter uit.  En daarbij, het gaat deze groep terroristen niet om de "baby", het gaat ze om onderdrukking van vrouwen. Het is zo idioot dat zelfs de vrouwen die zich verzetten tegen de rechten van haar zusters, een tomeloze interne haat voor zichzelf meedragen en dit projecteren op een ander. 

We mogen ervan uit gaan dat de vrouw een weloverwogen keuze neemt die haar het beste lijkt. Of jij en ik het begrijpen is irrelevant. Wat jou of mijn situatie is, is irrelevant. Maar stel dat ze nu alle embryo's "redden", dan zijn er over een jaar of 20 een hoop pissige vrouwen bij. Want ze had als klompje cellen méér rechten dan nu. Is dat waar we heen willen? 

Laten we één ding afspreken. Jouw lijf is van jou. Mijn lijf is van mij. En we doen ermee wat wij willen. No way in hell laten we onze rechten weer afpakken. Resist! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je