{{ message.message }}
{{ button.text }}

Borstvoedingsthee afgeraden voor zwangeren en vrouwen die borstvoeding geven

Het drinken van borstvoedingsthee wordt voortaan helemaal afgeraden.

Afbeelding blog 'Borstvoedingsthee afgeraden voor zwangeren en vrouwen die borstvoeding geven' Achtergrond blur afbeelding

Borstvoedingsthee 

Het drinken van borstvoedingthee wordt voortaan helemaal afgeraden voor zwangeren en vrouwen die borstvoeding geven. Dat zegt de beroepsorganistatie van verloskundigen KNOV. Dit zegt de KNOV op basis van een bericht van het Bureau Risicobeoordeling en onderzoek (BuRo). Zij brengen wetenschappelijk onderbouwende adviezen uit. 

Borstvoedingsthee is onder meer bedoeld om de melkproductie te helpen. Vaak zit er venkel of anijs in en daarin zit estragol, een stofje dat in bepaalde concentraties giftig kan zijn. Via de moeder kan een baby deze stof ook binnenkrijgen en risico's voor het kindje kunnen niet worden uitgesloten, zegt het BuRo.

Advies

Er was al een advies aan zwangere vrouwen om maximaal twee koppen venkel- en anijsthee per dag te drinken en aan vrouwen die borstvoeding geven om het helemaal niet te nemen. Nu wordt het in alle gevallen dus afgeraden.

Bron: NOS

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je