{{ message.message }}
{{ button.text }}

Boos over bekendmaking van mijn nieuws.

Ik ben zwanger, ik vertel het nieuws aan een klein groepje over wat het wordt en wie zet dit nieuws voordat ik het kan doen online?

Afbeelding blog 'Boos over bekendmaking van mijn nieuws.' Achtergrond blur afbeelding

Maandag had ik mijn 20-weken echo. Na afloop hadden we onze ouders, broers en zussen uitgenodigd om het nieuws te vertellen. Ook appte ik het leuke nieuws naar vrienden. 'S avonds lag ik in bed en wilde ik het op fb plaatsen, maar wat zie ik? Mijn schoonmoeder heeft ons nieuws al op fb gezet. Wat was ik boos, waarom doet ze dit? Ik heb nog niet eens de tijd gehad om dit zelf te doen of zij heeft het een uur geleden al gedaan. 

Dit deed me terug denken aan mijn vorige zwangerschap, eigenlijk meer mijn bevalling. In de middag was mijn kleine man geboren en hebben we hem daarna thuis met elkaar bewonderd. Ik was nog helemaal overdonderd van het feit dat ik net een kindje heb gekregen. Dat is niet niks. Daar moest ik van bijkomen, van genieten. Ik zat helemaal in mijn eigen wereld en had het nog niet tegen mijn vrienden vertelt. Nu wist ik het niet zeker, maar ik heb het net even terug gezocht. Mijn schoonmoeder was degene die de avond van de geboorte al foto's en het nieuws (waarin ik getagt was) op fb plaatste. Ten eerste heb ik daar niet om gevraagd, ten tweede is dit nieuws wat mijn vriend en ik zelf naar buiten willen brengen. En ten derde horen mijn fb vrienden het van mij te horen en niet via mijn schoonmoeder. En ten vierde... Hoe durft ze dit zo te doen? Ik zat in mijn kraamwereld waardoor ik de moeite niet nam hier iets mee te doen, maar nu ze weer hetzelfde doet ben ik echt boos. Ik heb het er met mijn vriend over gehad en hem interesseert het niet. Hij heeft geen fb en geeft er niet om, dus ik moet haar zelf hierop aanspreken. Het liefst doe ik het zo snel mogelijk omdat het me echt dwars zit, maar ik heb er geen tijd voor. Daarnaast vind ik het wel lastig om dit aan te kaarten. Ik had gehoopt dat dit niet hoefde, dat mensen dit niet zouden doen.. Maar blijkbaar is het niet zo vanzelfsprekend dat mensen dit aan het gezin overlaten i.p.v het zelf te delen.

Ik wil iedereen die zwanger is aanraden om toch iedereen van te voren op de hoogte te brengen dat dit niet kan. Ik ga mijn best doen om dit aan haar duidelijk te maken.

 

1

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Nieuws, #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je