{{ message.message }}
{{ button.text }}

Bijzonder: vrouw krijgt kind na baarmoeder-transplantatie van overleden donor

Eerder is er wel een baby geboren uit een getransplanteerde baarmoeder, maar deze baarmoeder kwam van een nog levende donor. Het is dus voor het eerst dat de donor al overleden is.

Afbeelding blog 'Bijzonder: vrouw krijgt kind na baarmoeder-transplantatie van overleden donor'

De Braziliaanse doktoren kwamen erachter dat de baarmoeder van een overleden vrouw geschikt zou zijn voor een andere vrouw. De vrouw die de baarmoeder kreeg, leed namelijk aan het syndroom van Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser, wat betekent dat de baarmoeder of vagina niet aanwezig is of niet volledig volgroeid is. 1 op de 4.500 vrouwen ter wereld heeft dit syndroom.

De geopereerde vrouw heeft wel een vagina en eierstokken en heeft ook eisprongen. Voor de operatie werd één van haar eitjes door middel van ivf bevrucht en ingevroren. De transplantatie duurde tien uur en na 37 dagen werd de geopereerde vrouw voor het eerst ongesteld, haar lichaam stootte het orgaan dus niet af. Na zeven maanden werd het eitje teruggeplaatst in het lichaam van de vrouw. Uiteindelijk werd de baby na 35 weken zwangerschap via een keizersnede ter wereld gebracht en is nog steeds gezond. Wat een uniek verhaal!


Bron: NU

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je