{{ message.message }}
{{ button.text }}

Bijzonder: moeder bevalt 9 weken te vroeg van eeneiige drieling

De kans dat een eeneiige drieling gezond wordt geboren is zeer klein.

Afbeelding blog 'Bijzonder: moeder bevalt 9 weken te vroeg van eeneiige drieling'

Tanya Hall (30) uit Hessle, East Yorks, is negen weken te vroeg bevallen van een eeneiige drieling. Hall en haar man zijn dolgelukkig nu hun drie zoontjes zelfstandig kunnen ademen. De kans dat een eeneiige drieling gezond wordt geboren is zeer klein, omdat ze vaak een enkele placenta delen en daarnaast te vroeg geboren worden.

Met zes weken kwam Hall erachter dat ze zwanger was. "Voordat we de echo hadden, grapte mijn man dat hij hoopte dat het een tweeling zou zijn, omdat zijn broer de vader van een tweeling is." Compleet verrast waren ze dan ook toen ze te horen kregen dat er een drieling op komst was. "De echoscopist vroeg of we zwanger waren geraakt doormiddel van IVF, omdat dat de kans op een drieling verhoogt. Maar we zijn op een natuurlijke manier zwanger geraakt." 

TTS-syndroom

De drie jongens, Austin, Rupert en Ethan zijn kleine wondertjes. Tijdens de zwangerschap was er sprake van het TTS-syndroom (Tweelingtransfusiesyndroom), wat inhoudt dat de foetussen dezelfde placenta deelden. Eén van de drieling kreeg daardoor een enorme bloedtoevoer vanuit de placenta, in tegenstelling tot de andere twee, die kregen juist minder. Gelukkig hebben topartsen de drieling kunnen helpen. Ze konden de placenta 'scheren', zodat elke baby genoeg zuurstof en voedingsstoffen kreeg. 

Geboorte

Met 31 weken en drie dagen werd de drieling geboren in Burnley. Na tien dagen werden de jongens via een helikopter en ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Hull. "We zijn dankbaar dat onze zonen alle hulp krijgen die ze nodig hebben en we kunnen niet wachten totdat ze naar huis mogen."

Hall zegt haar zwangerschap te hebben ervaren als een 'rollercoaster', omdat ze alleen maar slechte verhalen heeft gehoord van andere ouders. Om ondersteuning te bieden aan andere ouders, heeft het stel een Instagram account opgezet: triplettales. 

Bron: Daily Star

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je