{{ message.message }}
{{ button.text }}

Bijtwonden? Ik krijg er nog steeds rillingen van

Afbeelding blog 'Bijtwonden? Ik krijg er nog steeds rillingen van' Achtergrond blur afbeelding

Heel verdrietig las ik in het nieuws het verhaal over het kindje dat met minimaal 25 bijtwonden thuis kwam. De rillingen en misselijkheid kwamen gelijk weer naar boven.

Op 12 maart, na het douchen, zag ik een bijtwond op de arm van Macy, de gastouder had er niks over gezegd. Gelijk een foto doorgeappt dat ik een bijtwond had ontdekt, ik voelde me zo slecht. Hoe had dit kunnen gebeuren? De volgende ochtend gaf de gastouder aan dat haar niks was opgevallen en ze geen idee had welk kindje haar gebeten had. Ze zou extra goed in de gaten worden gehouden.

Toen ik haar om 17.00 weer kwam halen gaf de gastouder aan dat ze weer gebeten was, het ging ontzettend snel, maar ze was er op tijd bij (niet dus, de tanden stonden weer in haar arm).

Thuis aangekomen zag ik niet 1, maar 3 bijtwonden. Ik was z贸 boos en verdrietig, je kind kan natuurlijk wel eens gebeten worden of dat er een klein opstootje is, maar ik voelde me zo machteloos. Als haar moeder moest ik haar toch beschermen? Hoe kan ze nu 2 dagen achter elkaar gebeten worden, het enige voordeel is dat we nu wel wisten welk kindje dit deed. Ze zou de 2 uit elkaar houden om herhaling te voorkomen.

Helaas kwam ze elke dag met (een) bijtwond(en) thuis. Ondertussen had ik al contact gehad met het gastouder bureau en we planden een gesprek in. 

De geboden oplossingen waren eigenlijk geen oplossingen. Iedere keer bracht ik haar weg en reed ik met een brok in mijn keel weg, je wilt je kind toch veilig achterlaten? Daar betaal je immers ook voor.

Thuis merkten we ook dat we een gefrustreerd kindje hadden. Ze kwam ongelukkig thuis en wilde alleen maar mij zijn, ze sliep niet meer door. Ze kon het allemaal niet goed ventileren.

Gelukkig vonden we een maandje later een andere gastouder in de wijk en daar is ze gelijk gestart.

Ze is daar nu 2 weken geweest en we hebben onze blije Macy weer terug ze slaapt weer door. Ze is vrolijk en doet haar ding weer!

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je