{{ message.message }}
{{ button.text }}

"Best" friends for as long as I need you

Een blog op mamaplaats zou moeten gaan over mijn ervaringen als mama en over de onbeschrijfbare liefde voor mijn dochter. Echter is er recent iets gebeurd in mijn vriendenkring die ik echt van me af moet schrijven, want het doet zeer. En hoe langer ik erover nadenk, hoe harden ik de tranen voel prikken achter mijn ogen.

Afbeelding blog '"Best" friends for as long as I need you'

Eens was ik gezegend met een leuke vriendenkring waarvan ik dacht de wereld mee te kunnen overwinnen. Toen mijn dochter geboren werd vielen ze stuk voor stuk allemaal weg, op enkele na. Tenminste dat dacht ik.


Ik dacht dat ik van geluk mocht spreken met mijn beste vriendin, we hadden altijd veel lol en na 15 jaar verwacht je wel dat je door dik en dun elkaar steunt en kan vertrouwen. Met enig regelmaat vond zij het nodig om afspraken met mij af te zeggen, ze wilde immers met een andere vriendin ook afspreken. Vroeger had ze niet veel vriendinnen en ik was heel blij voor haar dat ze ook leuke vriendinnen had gevonden. Afijn, ik kon hier wel eens boos om worden maar ach liet haar wel haar ding doen. Tegen anderen verteld ze doodleuk dat ik moeite heb met haar andere vriendschappen, hoe ze dat uberhaupt uit haar mond krijgt vraag ik me al af. Ik merkte sinds 2 jaar dat ze nauwelijks meer contact opnam en als ze al belde dan was het alleen omdat er trammelant was en er een luisterend oor nodig was. Via social media zag ik dat ze leuk met anderen afsprak maar ik hoorde maar weinig. Ze was altijd "te druk" om af te spreken. Ook heeft ze de liefde gevonden, ja dat begon ook 2 jaar terug. Wederom was en ben ik blij voor haar. Daar komt nog eens bij dat ik langzaam maar zeker ontdekte dat ze de waarheid verdraait naar haar eigen waarheid, soms wel op 2 verschillende manieren. 


Gisteren ontving ik een appje dat ze, alweer, niet kon komen op het feestje dat we zaterdag geven. "Ik zie dat niet zitten." Mijn allerliefste mag dan afzwemmen en ja daar hoort een feestje bij. Op zich is dat geen punt, maar wel als je keer op keer afzegd en alleen maar van je laat horen als je zelf problemen hebt. Toen is er letterlijk bevestigd, ja hou je vast dit is iets wat ik na z'n lange vriendschap absoluut niet zag aankomen. Zeker niet nadat ik altijd voor haar heb klaar gestaan. "Ze heeft geen behoefte om met mij af te spreken, ze voelt zich te goed voor mij, ze heeft andere vriendinnen en een vriend dus ze schuift mij weg, ik ben niet meer nodig." Na een kleine woordenwisseling bleek dat ze vind dat ze niks verkeerd heeft gedaan en een excuus hoef ik zeker niet te verwachten. Zo kwam ik er ook achter dat ze tegen anderen een heel ander verhaal verteld dan dat ze daadwerkelijk heeft gedaan. Je snapt dat ik haar voorlopig geblokkeerd heb en ook geen contact wil.


Nee ik heb dan bijna geen vrienden meer, ik heb geen liefdevolle vriend die zegt ik hou van je, ik heb dan misschien geen topfunctie, maar ik ben absoluut meer waard dan iemand die mij durft te behandelen als voetveeg. Dit voelt nu echt niet tof, ik voel me er heel ongelukkig onder. Mijn kring wordt kleiner en kleiner, maar ooit zal het ook weer groeien met personen die mij wel waarderen. 


Kortom, lieve bloggers die zich hierin herkennen. Laat je niet zo behandelen door iemand die door welke gebeurtenis dan ook jou weg durft te schuiven. Je bent meer waard dan dat!


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Nieuws

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je