{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ballet van het allerhoogste niveau betekent meer dan 48 uur trainen per week!

Deze twee dames zijn supergoede ballerina's die in het Nationaal Ballet dansen. Alsof dat niet genoeg is, DJ'en ze ook regelmatig samen. Hoe dan? Lees met ons mee!

Afbeelding blog 'Ballet van het allerhoogste niveau betekent meer dan 48 uur trainen per week!'

1. Allereerst: wat ziet jullie feed van Instagram er mooi en veelzijdig uit! Wat betekenen die nummers (bijvoorbeeld nummer 235) eronder? 

Wij hebben vanaf het begin geprobeerd om ons Instagram account zo persoonlijk mogelijk te maken. De nummers die wij eronder zetten (bijv. No. 235 ) zijn titels die we zelf verzinnen of quotes die bij de foto passen. Het maakt dat we zorgvuldig nadenken over wat voor een content we posten en we persoonlijkheid creëeren.

2. Hebben jullie een relatie?

Hannah (links) heeft geen relatie. Pascalle (rechts) is al bijna 4 jaar samen met haar vriendin.

3. Hoeveel tijd spenderen jullie aan balletoefeningen?

Wij trainen 6 dagen in de week, 8 uur per dag. Elke ochtend beginnen wij met een balletles, en daarna zijn er verschillende repetities de hele dag door.

Afbeelding blog 'Ballet van het allerhoogste niveau betekent meer dan 48 uur trainen per week!'

4. Hoe combineer je DJ’en met ballet uitvoeringen?

Per seizoen hebben wij meer dan 100 voorstellingen en hebben de balletuitvoeringen alle prioriteit. Het DJ-en zijn wij per toeval door een hele goeie vriendin van ons ingerold. Af en toe draaien wij op feestjes van die beste vriendin, of events georganiseerd door Nationale Opera & Ballet zoals bijvoorbeeld het Young Patrons Circle Gala. We vinden het vooral leuk om muziek te draaien waar wij van houden en voor een publiek te staan op hele andere manier dan tijdens een ballet voorstelling.

5. Jullie brengen veel tijd door met elkaar of niet?  

Wij brengen heel veel tijd met elkaar door. We kennen elkaar al sinds de middelbare school en de ballet academie. Eigenlijk zijn we soort van zusjes. 'My sister from another mister' zeggen we wel, we kennen elkaar door en door. We zijn allebei door zoveel van dezelfde situaties heen gegaan, je begrijpt elkaar precies. Hoe we denken, onze ambities, alle ups & downs hebben we samen meegemaakt. Daarnaast is het theater natuurlijk ons tweede thuis. We zijn meer in het theater dan waar dan ook.

6. Wat is het gekste dat jullie hebben meegemaakt?

Het feit dat we nu allebei dansen bij het Nationale Ballet, al zo ver zijn gekomen en zoveel hebben meegemaakt. Dat we af en toe gewoon staan te DJ-en, samen zoveel reizen en gezien hebben en nu bezig zijn met onze eigen agency! Had het ons 15 jaar geleden gevraagd en we hadden het niet zo kunnen voorspellen. De kans dat je het redt in ons beroep is zo klein, we zien elkaar nog als ambitieuze meisjes van 14 die dromen om ballerina te worden. En hoe gek is het dan dat we dat allebei bereikt hebben! 

Afbeelding blog 'Ballet van het allerhoogste niveau betekent meer dan 48 uur trainen per week!'

7. Willen jullie ooit kinderen? 

Ja wij willen graag allebei kinderen. Het is iets speciaals in je leven. Een gezin opbouwen, iets waarvoor je een onvoorwaardelijke liefde hebt. Vooral als vrouw, het hele proces van zwanger zijn, je lichaam op een andere manier leren kennen. Een enorme waardevolle toevoeging, iets wat je voorgoed veranderd op een positieve krachtige manier. Mama’s are powerwomen! En alle clichés natuurlijk, we mogen voor een keer kilo’s aankomen. Hoe leuk zou het zijn om tegelijkertijd zwanger te zijn, en samen op babybootcamp. Natuurlijk zeker niet waar het om draait, maar eraan denken is al leuk.

8. Wat is jullie grootste geheim?

Ons grootste geheim? Dat kunnen we dan toch niet vertellen? Haha...

9. Wat zijn jullie 5 musthaves? 

Pascalle

1. Dikke warme jas

2. Iphone 10

3. Soap Walla Organic Deodorant

4. Rains rugzak

5. Mascara


Hannah

1. Dr. Martins Boots met voering

2. Elizabeth Arden Eight Hour Cream

3. Iphone

4. Levi's Jeans

5. Wireless headphones

Afbeelding blog 'Ballet van het allerhoogste niveau betekent meer dan 48 uur trainen per week!'

10. Wat willen jullie graag nog bereiken? 

Onze droom en ambitie is om onze eigen The Fashion Composers Artist Agency op te zetten. Een agency speciaal voor profesionele dansers waarbij we de link tussen ballet en fashion naar een hoger niveau willen tillen. Samen werken met de grootste mode merken, campagnes en editorials waarbij ballerina's het gezicht zijn. Alle fashionweeks af, haute couture shows choreograferen, balletdansers een extra platform geven om zich te kunnen ontwikkelen. Een allround agency, en dan uiteindelijk het liefst internationaal. We like to dream big!

Dillema's

Hannah

1. DJ´s of Ballet spelen? Ballet (Hannah en Pascalle)!

2. House of Klassiek? Klassiek (Hannah en Pascalle)

3. Wijn of Bier? Wijn (Hannah) en bier (Pascalle)

4. Ballerina's of Sneakers? Sneakers (Hannah en Pascalle) 

5. (Uit)slapen of Stappen? Uitslapen (Hannah en Pascalle)

6. Hakken of Jeans? Jeans (Hannah en Pascalle)

7. Nagellak of Naturel? Naturel (Hannah) en nagellak (Pascalle)

8. Knuffel of Kus? Knuffel (Hannah) en kus (Pascalle)

9. Tutu of Jeans? Tutu (Hannah en Pascalle)

10. Instagram of Facebook? Instagram (Hannah en Pascalle)

Afbeelding blog 'Ballet van het allerhoogste niveau betekent meer dan 48 uur trainen per week!'

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je