{{ message.message }}
{{ button.text }}

Badderen met 2 kleine (grote) boys

Badderen met 1 kleintje kan een soort uitdaging zijn.. hoe doe je dat dan met 2 kleintjes??

Afbeelding blog 'Badderen met 2 kleine (grote) boys' Achtergrond blur afbeelding

Toen Jax en Jay jay net geboren waren gingen ze om de beurt in het badje. Ik kwam er snel achter dat het niet handig is om in je eentje te doen. Toen de heren nog gingen badderen in het baby badje nam het wel wat tijd in beslag. We hadden wel een soort tactiek waarbij het "op rolletjes" liep. Om de beurt waren Jeroen en ik aan de beurt om ze te badderen of om en aan te kleden. Dan kleedde ik Jax uit. Intussen lag Jay jay dan even op bedje te spelen, en vulde Jeroen het badje.. dan deed ik Jax in het badje. In de tijd dat dat gebeurde kleedde Jeroen Jay jay uit. Jax was dan klaar om afgedroogd en aangekleed te worden en Jay jay was klaar om in bad te gaan. Al heel snel kwamen we erachter dat wij het absoluut niet handig vonden in zo'n baby badje.


We besloten al snel voor een andere aanpak te gaan. Douchen. Maar dan om de beurt. Ik durfde niet goed met ze onder de douche te staan. Ik ben nogal een onhandige Harry. Dus om ongelukken te voorkomen hadden we ook hier snel een systeem in. De douche ging al aan.. dan werd het alvast opgewarmd in de douche. Ik kleedde (bijvoorbeeld om te beginnen met) Jay jay uit. Jeroen kleedde zich uit en ging alvast onder de douche staan. Ik gaf dan Jay jay aan en ging intussen Jax uitkleden. Jax intussen weer in zn bedje laten spelen..(wel met luier om.) Dan ging ik Jay jay drogen en aankleden. Weer in zijn mandje en bracht ik Jax weer naar Jeroen. Geweldig op zich. Wat duidelijk minder was...in het badje en onder de douche waren ze heerlijk ontspannen.. maar zo gauw ze uit de douche kwamen....hel op aarde. De exorcist was er niks bij. Logisch ook want dat is natuurlijk vreselijk koud! Dus.. voor Jeroen was dat douchen heerlijk. Maar voor mij.. omdat ik niet durfde duidelijk minder. Hahaha! Op een gegeven moment wist ik het wel en kon ik me er redelijk voor afsluiten.


Op een gegeven moment kwam het moment dat ik na de keizersnede weer in bad mocht.. wat leek me dat weer heerlijk! Vanaf toen gingen we voor een andere aanpak.. De hydrofiele doeken en kleertjes legden we op de verwarming zodat het al lekker warm was.. Jeroen en ik kleedden beide 1 van de jongens uit.. ik ging alvast in bad zitten.  Jeroen bracht dan 1 van de 2. En daarna de andere. Dus eerst zat ik in bad met 2 boys op mijn borst/buik. Heerlijk! Ze bleven ook zo lekker liggen. Zie bovenstaande foto. Dan kwam Jeroen erbij. (Jaaa,, dat paste gewoon, al was het voor onszelf iets minder comfortabel. ) ook hij pakte een boy en hadden we allebei een lief klein ventje om mee te dobberen.Na het badderen even afspoelen. Heerlijk vonden ze dat!  Dus genoten wij ook. We hebben in deze periode ook 2 kleine ongelukjes gehad in de trant van ontspannen buikje dus poepie.. haha! Jeroen had beide keren geluk. Ik was degene die de boy vasthield die zn poepje liet gaan. Jeroen kon nog net eruit jumpen met de andere boy. Je ziet het langs je gaan.. echt vies maar niet bij nadenken. Spoelt wel weg. Haha.


Per maand veranderde het bad gedrag van de jongens. Gelukkig krijsten ze inmiddels ook niet meer zo met het uit bad gaan. Ze begonnen met voorzichtig spetteren, de badeendjes willen opeten..  en op een gegeven moment was het 1 groot waterballet. Ze zaten elkaar en ons te schoppen. (Watertrappelen).  En wat een lol hadden ze! Het werd ook nog minder comfortabel om met zn allen te zitten. Intussen konden ze ook zelfstandig zitten. Vanaf nu konden ze heerlijk met zn 2en in bad. Heerlijk vinden ze het nog steeds. Het is ook nog steeds een waterballet. Ook denken ze af en toe dat ze kunnen rennen in de badkuip. (Net zulke handige harry's als mama, ik.) Ook af en toe denken ze dat het badwater om te drinken is.. waar ze ook iedere keer weer achter komen dat het toch niet zo lekker is. Ze hebben samen ook een soort van spelletjes in bad bedacht. Dan halen ze bijvoorbeeld zelf de stop eruit. En dan willen ze de draaikolk vangen. Een ander voorbeeld. Het water proberen niet weg te laten lopen.Jax en Jay jay zijn echte waterratjes. Absoluut niet bang, wat mij soms juist wel bang maakt.  De heren in bad doen is geweldig om te doen. Wel doet het soms zeer aan je trommelvliezen (en dan vooral in die galmende badkamer.) dat ze het zo hard uitgillen van plezier.  Daar kan ik (en Jeroen ook) echt van genieten.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je