{{ message.message }}
{{ button.text }}

Aspirine gunstig voor de conceptie?

Enrique Schisterman heeft bij zijn onderzoek (genaamd 'EAGeR') 1228 vrouwen in vier ziekenhuizen uit de Verenigde Staten betrokken.

Afbeelding blog 'Aspirine gunstig voor de conceptie?'

Meer kans op bevruchting door aspirine

De uitkomst...: Inname van aspirine verhoogt mogelijk de kans op een voldragen zwangerschap na een miskraam.

Na miskraam opnieuw zwanger worden

Maar (helaas) geldt dit niet voor alle vrouwen. De ‘meest vruchtbare situatie’ is wanneer een vrouw relatief kort geleden binnen de eerste twintig weken van de zwangerschap een miskraam gehad heeft. Dan verhoogt de inname van aspirine bij een volgende poging wellicht de kans op een goede zwangerschapsuitkomst.

De test

Alle 1228 vrouwen kregen foliumzuur en de ene helft kreeg daarnaast 80 mg aspirine gedurende 6 weken. Als de vrouw zwanger werd, werd dit verlengd tot een termijn van 36 weken. De andere helft kreeg een placebo.

Untitled-7  

Resultaat

In de gehele onderzoeksgroep heeft gebruik van aspirine geen significant effect op het aantal levendgeborenen: dat waren er 309 (58%) in de aspirinegroep en 286 (53%) in de placebogroep. Maar bij de vrouwen uit de oorspronkelijke onderzoeksgroep is er echter wel verschil: 62% had een goede zwangerschapsuitkomst, tegen 53% in de placebogroep. De onderzoekers opperen dat aspirine bij deze groep de kans op bevruchting van de eicel door de spermacel (conceptie) en/of implantatie verbetert.

Vruchtbare pillen dus die asperines! Wat denk jij hierover?

Bronnen:The Lancet en Telegraaf

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Nieuws, #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je