{{ message.message }}
{{ button.text }}

Als je niet iets positiefs aan te merken hebt zeg dan niets.

"Goed bedoelde adviezen", Wie kent ze niet? Sta er eens bij stil wat je nu écht zegt!

Afbeelding blog 'Als je niet iets positiefs aan te merken hebt zeg dan niets.' Achtergrond blur afbeelding

Goed bedoelde adviezen. Zijn ze altijd wel zo goed bedoeld? MIJN leven uittekenen. Zoals het zou 'moeten'. Volgens diegene dan. Goed bedoeld (misschien) maar ik kan prima voor mezelf en mijn gezin denken. 

Jax slaapt weleens tussen ons in. Zelf vind ik het niet erg. Als je vertelt dat het thuis dus zo gaat is er wel weer iemand die voor jou bedenkt hoe het anders kan. Daar komt weer een "goed bedoeld" ongevraagd advies. Jaaaa, je moet hem gewoon in zijn ledikant laten en als hij blijft huilen om de 10 minuten heen gaan en troosten. Heel goed bedoeld. Maar wat denk je nou zelf? Dat we het niet geprobeerd hebben? Wel 6 weken lang! En door deze constructie sliep én Jay jay niet, en wij ook niet. Dus vertel ik ook hoe dat ging. Komt er een antwoord. Ow ja, jullie hebben er 2..."Hebben jullie niet een slaapkamer extra over?" Nou nee. We wonen niet in een landgoed. 1 slaapkamer voor ons. En 1 voor de mannen. Het kleine hok is de kledingkamer. We hebben wel een zolder waar nog aan gewerkt word. Dus wij kiezen er zelf voor het op deze manier te doen. De manier dat zoveel mogelijk personen in ons huis goed slapen. Ik vraag niet om dit advies. Ik vertel gewoon hoe het gaat. 

Uitgesproken meningen. Ook zoiets. Tegenwoordig is het orde van de dag dat mensen tegen ons zeggen " Nu willen jullie vast een meisje". Excuse me? Je kunt wel meer willen wat niet kan. Dat weet je niet. Misschien lukt het wel niet? (Beetje lullig zoiets te roepen terwijl je de situatie niet kent.) Misschien als we ervoor gaan krijgen we eerst nog 5 jongens. En ja. Het belangrijkste. We WILLEN het niet. Wij vinden het mooi zo. Ons gezin is compleet. Twee gezonde mannen. Wat wil je nog meer? 

Hoeveel mensen er wel niet teleurgesteld waren dat we 2 jongens kregen. " Oh wat jammer voor jou"! Werd er dan geroepen. Hoezo jammer?

Ik moet zeggen dat er echt hele stomme reacties waren toen we vertelden dat onze twee mannen op komst waren. 'Heel veel sterkte!' Ik voelde me alleen maar gezegend. "Oh, dan zou je er wel een willen wissen". Willen wissen??? Excuse me again! Ik weet nog precies wie het waren. Heel soms twijfel ik of ik naar ze toe ga en vraag (met Jax en Jay jay) welke van de 2 ze wilden wissen. 

Mn moedermelk was niet "vet" genoeg. Wie zegt dat? Heb je een potje melk van mij meegekregen om uit te zoeken of er genoeg vet in zit? "Ja.. ze drinken wel heel vaak aan de borst. Kun je het niet uitstellen ?"  Ja man! Absoluut! Ik ga er 1 lekker laten krijsen terwijl ik weet dat ze gewoon willen drinken.  "Je moet gaan slapen als zij een dutje doen". Ja dat zou werken als ze synchroon sliepen  maar dat gebeurde niet dus daar gaat je grandioze idee. 

Ik kan eindeloos zo doorgaan. "Zijn ze eeneiig " ik zeg nee. "Oh wat jammer" of (vertellen ze Jax en Jay jay) " geloof er maar niks van, jullie zijn gewoon eeneiig". "Gaan ze later dan 19.00 uur naar bed? Dat kan toch niet". "Hebben jullie ivf gehad of is het natuurlijk gekomen ".  Etc etc etc. Moe word je ervan..

Ik denk dat heel veel dames zich hierin herkennen. Nog nooit is er iemand zo ontevreden geweest met MIJN leven als iemand anders random. Als ik tips wil vraag ik het wel. Als ik een mening wil vraag ik het wel. Iets negatiefs kun je beter voor je houden want daar geeft niemand wat aan. Ik ga ervan uit dat iedere papa en mama (Je hebt uitzonderingen) doet wat hij of zij denkt dat het beste is voor zijn of haar kind(eren). Wat voor jouw kind werkt hoeft niet voor een ander te werken. Wat jij vind hoeft iemand anders niet te vinden. Wat jouw ideaalbeeld is hoeft niet het ideaalbeeld van een ander te zijn. Bedenk ook eerst voor je een opmerking plaatst. Jij weet niet wat een ander heeft meegemaakt. Soms kan jouw oordeel ontzettend kwetsend zijn. Probeer daar rekening mee te houden. 

No more moedermaffia alleen #doeslief

Liefs Miranda 


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je