{{ message.message }}
{{ button.text }}

Adoptie uit het buitenland opgeschort

De gevolgen voor ons project

Afbeelding blog 'Adoptie uit het buitenland opgeschort'

Het adopteren van kinderen uit het buitenland is op dit moment voor niemand mogelijk. Het Parool kopte 8 februari 2021 “Adoptie kinderen uit buitenland wordt per direct opgeschort”.

Volgens minister Dekker is de Nederlandse overheid tekortgeschoten door jarenlang weg te kijken van misstanden. Hierbij moeten we denken aan misbruik van armoede, vervalsen van documenten, afstand doen onder dwang of tegen betaling en verduistering van staat.

Heeft dit gevolgen voor jullie papa project?

Door deze ontwikkelingen krijgen wij de laatste tijd vaak de vraag: “Heeft dit gevolgen voor jullie papa project?”. Daarom vertellen we jullie graag welke invloed dit heeft voor ons.

Er zijn meerdere opties hoe wij ouders zouden kunnen worden. Denk aan co-ouderschap, pleegouderschap, draagmoederschap en adoptie. In principe heeft adoptie uit het buitenland niet onze voorkeur qua hoe wij papa’s willen worden, dus in die zin hebben de huidige ontwikkelen geen invloed op ons traject. Gelukkig!

Draagmoederschap

Onze voorkeur gaat namelijk uit naar draagmoederschap. We weten nog niet precies of we dat hoogtechnologisch of laagtechnologisch zouden willen. Bij hoogtechnologisch draagmoederschap wordt een IVF-behandeling uitgevoerd waarbij de eicellen van een eiceldonor in het laboratorium bevrucht worden met het sperma van de wensvader. De draagmoeder draagt dan dus niet haar ‘eigen’ kind.

De keuze tussen de hoogtechnologische en laagtechnologische variant maken we waarschijnlijk pas als we weten wie de draagmoeder zal worden.

In Nederland is het verboden om in het openbaar te adverteren of een zoektocht te starten naar een draagmoeder. Dit zal dus iemand uit je eigen kring moeten worden of via via. Op dit moment is dat dus de grootste uitdaging voor ons. Maar we staan er positief in!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je