{{ message.message }}
{{ button.text }}

4-jarige verliest binnen 100 dagen beide ouders aan corona

De Amerikaanse kleuter Raiden is binnen 100 dagen zijn beide ouders verloren door corona.

Afbeelding blog '4-jarige verliest binnen 100 dagen beide ouders aan corona'

Droevig nieuws uit Amerika: een jongetje van vier is daar binnen 100 dagen zijn beide ouders verloren door corona. De oma van de 4-jarige Raiden zegt: "Raiden blijft alleen achter. Het is erg moeilijk." Het Amerikaanse tv-station NBC News sprak de familieleden van Raiden die het verhaal naar buiten hebben gebracht om de impact van corona duidelijk te maken en ervoor te waarschuwen. De familie van de kleuter heeft met toestemming alle foto's van het jongetje verspreid in de media. 

Besmetting

Het gezin woonde in San Antonio, Texas. De vader van Raiden, genaamd Adan (33), raakte in juni besmet met het virus op zijn werk. Na meerdere weken op de ic te hebben gelegen, overleed hij aan het coronavirus. 

Niet veel later raakte ook Raiden's moeder Mariah (29) besmet, dit was op 5 oktober. De oudtante van Raiden, Margie Bryant, vertelt aan NBC: "Ze werd op maandagavond rond negen uur ziek en met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een dag later was ze dood. Een paar dagen geleden zei Raiden dat hij wou dat hij haar terug kon brengen." 

Raiden is over enkele dagen jarig en dan wordt hij vijf jaar. Dit jaar zouden ze groots vieren. "Hij is erg overstuur omdat zijn vader en moeder er niet zijn om het met hem te vieren."

Wees voorzichtig

De familieleden van Raiden hebben een crowdfunding opgezet om Raiden toch nog een groots cadeau te geven voor zijn verjaardag. 

De nabestaanden roepen alle Amerikanen op voorzichtig te zijn met corona. Ze vinden dat mensen er alles aan moeten doen om verspreiding van het virus te voorkomen. Margie Bryant vertelt: "Wij weten hoeveel pijn die deze pandemie veroorzaakt, dus ik kan niet genoeg benadrukken: draag een mondkapje." 

Bron: RTL Nieuws

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je