Snap
  • Nieuws
  • Zwanger

3 Maanden zwanger? Zijn we klaar voor? Wat nu? En hoe?

Het moment toen ik wist dat ik zwanger ben wist ik niet wat ik moest doen... I was between two walls keep the baby or abortus?

Het moment dat ik wist dat ik zwanger was, bleef ik in schok. Ik ben 19 jaar oud en m'n vriend 20. We studeren nog, dus een baby hadden we niet gepland. Toen ik het wist was ik al 3 maanden zwanger, ik kreeg mijn menstruatie normaal. Toen ik wist dat ik zwanger was stopte het meteen. M'n vriend zei dat ik naar de huisarts moest dus ging ik. Toen we het resultaat zagen, ging we meteen informatie zoeken over abortus. We waren nerveus, bang en we wisten niet wat we moesten doen, in die tijd was ik aan het verhuizen en stond niet ingeschreven. Ik was dus niet verzekerd en kon geen abortus laten doen. Ik had anderhalve maand daarna een afspraak bij de gemeente. Nu ben ik al 5 maanden zwanger dus besloot ik om de baby te houden. Het is een zegen van God. Maar omdat we bang zijn en ook amateurs zijn, zijn we heel afstandelijk van elkaar geworden. Ik mis de oude ons, ik mis met hem uitgaan of iets leuks met elkaar doen, hij support mij in alles maar ik voel dat we te gestrest zijn door het situatie en geen tijd voor het denken aan leuke dingen. We hebben beide geen contact met onze ouders op dit moment, dus ook geen steun alleen van elkaar en vrienden. Een tijdje weg en alles bespreken en alle slechte dingen vergeten. Zal ons geen pijn doen, we zijn nu erg enthousiast, want het is een jongetje!!! 

5 jaar geleden

ik begrijp je gedachte... wij zaten in ongeveer dezelfde situatie.. en hebben ook gewikt en gewogen... wij waren er eerder bij (6 weken).. en hebben dus besloten om het niet te houden. Ik heb daar al 2 jaar spijt van. mijn vriend ook. het verdriet is intens... het kindje was zo welkom... zo ontzettend welkom.. maar zo onverwachts en ongepland.. het kon gewoon niet. ik begrijp je gevoel. wees gezegend met jullie kleintje... wees dankbaar... GENIET samen, met de kleine.... een jongetje... wat heerlijk. veel sterkte lieverd, maar vooral heel veel geluk.... met zn 3tjes.. xx liefs

7 jaar geleden

Bendanky :)

7 jaar geleden

Hi, Welkom op Mamaplaats! Veel plezier met bloggen :-) Liefs, Mamaplaats

7 jaar geleden

Hoi pluisje, Bedankt :) ja klopt ik kom vanuit Curacao maar ik ben halve dominicaans , daarom :)