{{ message.message }}
{{ button.text }}

#1 Het begin van ons leven

Gavin en ik zijn "high school" lovers, we zijn al 2,5 jaar samen en ons leven staat op het punt te veranderen...

Afbeelding blog '#1 Het begin van ons leven'

Het is begin juli en de school vakantie breekt bijna aan, wat kijk ik er naar uit, de laatste tijd ben ik erg moe. Het lijkt alsof die laatste verkoudheid maar niet over wil gaan. Na school ga ik mee naar het huis van Lotte waar we samen gaan leren voor onze allerlaatste toets. Vanuit het niets voel ik me enorm beroerd en misselijk. Na eenmaal overgegeven te hebben voel ik me weer beter. 'Jeetje Soof, zou je niet eens langs de dokter gaan? Je bent nu al een paar weken aan het kwakkelen.' 'het is gewoon de vermoeidheid' stel ik Lotte gerust. 

Die nacht droom ik een levendige droom over een grote baby die ik kreeg, ik schrik wakker en denk het zal toch niet? Gavin en ik letten altijd goed op en ik slik mijn pil trouw. Toch laat het me niet los en als Gavin de volgende ochtend komt vertel ik hem over mijn droom. Gavin maakt zich zorgen en zegt dat we maar langs de dokter moeten gaan. Ik wuif het idee weg, want ik ben 4 weken geleden nog ongesteld geweest. 

Zaterdag middag, 6 juli 2008, ga ik naar Gavins huis toe en laad de boodschappen uit die ik gedaan heb voor het avond eten. Ik begin vast met koken en sms Gavin om te vragen hoe laat hij thuis is, hij stuurt dat hij wat later is omdat hij nog even langs de winkel moet. 

Als Gavin thuis komt werp ik me in zijn armen, we hebben elkaar een paar dagen niet gezien omdat hij weg was voor werk. 'Dag meisje' zegt Gavin en kust me op mijn voorhoofd. 'Wat moest je nou zo nodig in de winkel halen?' vraag ik, 'je wist toch dat ik boodschappen zou halen?'. 'Dat zie je na het eten wel' antwoord Gavin. Na het eten ploffen we op de bank met een kop thee en een film. Na een kwartier sta ik op om te plassen. 'Wacht even' zegt Gavin en hij komt met een tasje van de drogist aanlopen. Hij houd het tasje ondersteboven en er vallen 4 doosjes uit, ZWANGERSCHAPSTEST. 'Jeetje Gav! ik ga daar niet overheen plassen, ik ben heus niet zwanger, ik ben aan de pil, het kan gewoon niet!' Hij duwt me een plastic bekertje in mijn handen en duwt me richting toilet, 'plas hier maar in en kom terug, dan lees ik even hoe dit werkt'. Als ik terug loop met mijn bekertje urine voel ik me ongemakkelijk en bang. Gavin lijkt heel rustig maar ik zie dat hij het ook spannend vind. Heel beheerst doet Gavin wat druppels op een test en dan trekt hij me naast zich op de bank, we moeten nu 5 minuten wachten. Gavin probeert me af te leiden maar ik hou het niet meer, na een minuut pak ik de test en de schrik slaat me om het hart. 2 super duidelijke strepen, zelfs zonder gebruiksaanwijzing weet ik wel wat dat betekend. Ik geef de test aan Gavin. Hij glimlacht, maar ik huil. 'oh meisje, mijn lieve meisje, het komt allemaal goed' zegt Gavin terwijl hij me vastpakt. Ik maak me los uit zijn omhelzing en zeg 'het is vast een verkeerde test, we moeten die andere ook doen'. Maar bij alle testen komt hetzelfde resultaat. Mijn hoofd zit vol vragen en loopt over. 

Ik sms mijn moeder dat ik bij Gavin blijf slapen. Het heeft lang geduurd voordat ze dat goed vonden. Maar inmiddels hebben ze het geaccepteerd. 

Gavin en ik praten de hele avond. We proberen te bedenken wanneer ik zwanger moet zijn geraakt. In mei ergens ben ik ziek geweest maar dan zou ik nu al bijna 8 weken zijn. We hebben geen idee, we besluiten maandag de huisarts te bellen. Maar eerst willen we het aan onze ouders vertellen. Dat zal wel heftig worden. Om te vertellen dat hun 16 jarige dochter zwanger is.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Nieuws, #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je