{{ message.message }}
{{ button.text }}

Niet vooruit te branden én het brandt!

Tot zover mag ik niet klagen over mijn zwangerschap en geniet! Ga er 'smooth' doorheen en inmiddels 25 weken. Maar vandaag...

Afbeelding blog 'Niet vooruit te branden én het brandt! '

Alles wat vandaag onder 'branden', 'brandt', 'niet vooruit te branden', enz. wordt verstaan, is op mij terug te slaan.

De laatste weken ben ik zeker eenmaal per nacht wakker. Niet erg, ik lees wat of wrijf over de babybuik en val vanzelf weer in slaap. Zo ook vannacht, rond de klok van 02.30 uur was ik wakker. Klaarwakker. Direct met het wakker worden, kwam er een zware golf brandend maagzuur mee. Bah! Naar beneden om 15 ml. Antagel achterover te klokken en een kop kamille thee te maken. Weer boven een extra kussen uit de kast gepakt en weer gaan liggen. Ogen wagenwijd open. Rond 04.00 uur val ik weer in slaap om vervolgens om 07.30 uur de wekker van mijn iPhone uit te zetten. Om 08.30 uur hebben we een afspraak bij de gemeente staan. De ogen zullen dus open moeten en de benen uit bed. Die twee gaan nog wel maar de rest van mijn lijf protesteert hevig. Rond 09.30 uur terug van de gemeente en na een broodje pindakaas, één van mijn zwangerschapsfavorieten, komt er opnieuw een zware golf brandend maagzuur opzetten. Bah! Weer 15 ml. Antagel achterover. 

Gaat dit zo'n dag worden waarbij ik mijzelf volledig in de weg zit? 

De ochtend heb ik nog een aantal klussen vanuit huis op het programma staan. Ik pak een paar klussen op maar niets met 100%. Het uitladen van de vaatwasser duurt zelfs 4x langer dan normaal. 'Zeg lijf van Naomi, hier ben ik niet op gediend dus hou op met flauwekul' spreek ik mezelf toe. Zonder resultaat want 15 min. later is het onderstel van de vaatwasser nog steeds niet leeg. Er naar blijven kijken helpt ook niet maar dat is wel het enige wat ik blijkbaar doe, als ik weer 15 min. later op de klok zie dat de tijd heeft doorgetikt maar de vaatwasser er nog net zo bij staat als 15 min. er voor. Pfff. 

Met een kop thee ga ik op de bank zitten, pak de laptop er bij om mails te beantwoorden en daarna een nieuwe blog voor MAMAPLAATS te schrijven. De thee is koud geworden, alle mails onbeantwoord en van de nieuwe blog staat ook nog geen letter op 'papier'. In slaap gevallen vóór lunchtijd! Ik geef het op, laat de boel de boel en vertrek naar boven. Ik ga slapen, slapen, slapen en nog eens slapen. Wil niets anders dan dat. De wekker zet ik op 2 uur later anders ben ik echt een nietsnut vandaag. 

En of ik een nietsnut ben vandaag. Dwars door de wekker (krekels die tetteren) heen geslapen word ik om 16.30 uur wakker. Vol ongeloof kijk ik naar de cijfers die de tijd vormen op mijn iPhone. Het is echt waar: 16.30 uur!!! Dan stap ik nu maar eens vrolijk mijn bed uit en ga iets doen. Maar die gedachte strookt niet met de realiteit, ik ben werkelijk niet vooruit te branden. Draai van links naar rechts, van rechts naar links, ogen knipperen weer en het dekbed trek ik weer terug omhoog. Neeee niet ook nog en weer brandend maagzuur... Die laatste zin zweeft weg en weer ben ik in diepe slaap. Om 17.30 uur word ik wakker. Voel me behoorlijk, heel erg, uitmuntend, doldwaas uitgeslapen. Hysterisch bijna! 

Om 12.00 uur mijn bed in gegaan om er vervolgens pas om 17.30 uur weer uit te kunnen komen. Inmiddels draait een was en heb ik de macaroni voor vanavond op staan. Iets meer vooruit te branden op het moment maar het brandend maagzuur houdt aan en heeft zelfs wat extra ruimte gecreëerd voor misselijkheid. Tuurlijk! Na het eten weer 15 ml. Antagel naar binnen klokken weer mijn bed in. 

Woensdag 21 oktober, je was gezellig ;-).

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je