{{ message.message }}
{{ button.text }}

niet gepland maar wel gewenst of toch niet?

Mijn laatste zwangerschap was niet gepland maar wel gewenst roep ik altijd hard maar is dat ook echt zo?

Afbeelding blog 'niet gepland maar wel gewenst of toch niet?'

Ik ben per ongeluk zwanger geraakt (over hoe je zoiets verwoord kunnen we uren discusseren), abortus was een no go for ons, ter adoptie afstaan leek me afschuwelijk dus was de keuze simpel, we houden het en het komt wel goed..... toch? 

we moeten met ons dochtertje naar de kinderarts volgende week, ik kreeg een vragenlijst toe gestuurd die ik in moest vullen.

Toen kwam de vraag: was deze zwangerschap gewenst? Een gevoel van verdriet overspoelde mij en mijn gedachte staan stil. Want was het wel zo gewenst?

Ik voel me zo schuldig als ik zo denk, dat is ook de reden dat ik er met niemand over durf te praten, van zo'n kleintje hou je toch automatisch? Ik weet niet of ik wel zoveel van haar hou. Als ik naar haar kijk voel ik niks. Bij mijn zoontje voel ik zoveel intense liefde en hoe erg ik het ook vind die voel ik (nog) niet bij haar. Bij mijn zoontje had ik engelen geduld en als zij huilt denk ik 'hou je kop', 'heb ik er wel goed aan gedaan om haar te houden?'. Tegelijkertijd word ik weer vreselijk boos op mezelf, zij kan er niks aan doen, ze is zo klein en afhankelijk en smachtend naar mama. Ik ben bang dat ze aanvoelt wat ik voel en dat verdiend ze niet. Bij papa is ze ook vaak veel rustiger dan bij mij. Waardoor ik bijna zeker ben dat ze het wel aan moet voelen. Als papa met haar zit te geinen denk ik 'waarom kan ik dat niet' en als ik het doe voelt het zo gemaakt. 

Ik vraag mezelf vaak af of ik ooit echt van haar kan houden, ik kan niet zeggen 'zo en vanaf nu hou ik van je'. Ik weet niet wat ik ervoor kan doen en dat frustereerd me want ik wil het wel heel graag. 

Meisje ik zal je never nooit vertellen dat je een ongelukje was want je verdiend zoveel meer. En of ik het gevoel van houden van ooit krijg of niet ik zal je net zoveel liefde geven als je broertje omdat jij hier helemaak niks aan kan doen en jij niet gevraagd hebt om op deze wereld te komen. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je