{{ message.message }}
{{ button.text }}

Net jarig geweest met driftbuien als verlaat kadootje

Lang dachten we er goed vanaf te komen qua driftbuien. Tot haar 2de verjaardag was het welgeteld 2 keer voorgekomen. Untill now!

Afbeelding blog 'Net jarig geweest met driftbuien als verlaat kadootje'

"Wat is ze toch een engeltje hé, ons meisje?" Ik hoor het ons nog zeggen tegen elkaar. Als we toen eens wisten!

Om ons heen hoorden we vaak verhalen over driftige dreumessen op weg naar hun 2de verjaardag. Wat kwamen wij er goed vanaf dachten we vaak. 

Want met onze drukke dame kon je alle kanten op, het woordje 'nee' hoorden we eigenlijk nooit en drammen kenden we niet. 

Enkele dagen geleden was ze jarig, onze grote kleine meid is 2 geworden! En alsof ze het zo gepland heeft merkten we de volgende dag al een verandering in haar. Maar wat precies dát kwam een dag of 3 later pas.

Want het meisje wat geen nee zegt is niet meer, sterker nog: we horen bijna niks anders meer! Alles is "nee, nee, nee!", van haar jas aantrekken tot haar haren borstelen. En vooral als papa erbij betrokken is. 

En ik merk aan mezelf dat ik het nu al moeilijk vind. Soms weet ik niet zo goed hoe ik erop moet reageren. Sommige dingen moeten nu eenmaal en dat leg ik dan ook uit, vaak kost het even maar met geduld kom ik een heel eind. 

Alleen zijn er ook dingen wat eigenlijk niet zo'n big deal zijn, hoe ga je daarmee om? 

Neem vandaag.. Er moeten boodschappen gedaan worden, dl van bijna 1 zit ingepakt in de kinderwagen maar onze puberende peuter van 2 rent in het rond. Aanleiding is dat ik zeg dat ze haar sjaal om moet omdat het fris is buiten. 

Eigenlijk is ze bij de woorden 'je moet' al weg dus ik gooi het over een andere boeg. 

"Meisje, het is best fris buiten omdat het winter is en het waait nogal hard. Mama vind het een slim idee dat jij je sjaal om doet maar daar moet mama even bij helpen. Kom maar hier staandan doen we je sjaal gauw om."

Normaal gesproken zou ik zeggen: zo'n heel verhaal alleen om een sjaal om te doen, laat maar zitten. Maar het is echt fris en ik zie liever die sjaal om haar nek, ik weet namelijk ook dat ze anders binnen 5 minuten gaat miepen buiten.

Maar madame heeft er geen zin in en is inmiddels al een poosje in de rondte aan het hollen terwijl ze me haar 'nee' op alle mogelijke manieren toeschreeuwt.

Ergens moet ik lachen want het is een gralpig zicht. Toch blijf ik serieus en zeg haar dat we niet weg kunnen voor ze haar sjaal om heeft. Ik loop haar kant uit maar voor ik haar bereik is ze er weer vandoor. 

Zo kibbelen we nog een paar minuten door tot ik het een beetje beu begin te raken. Dl in de kinderwagen vind het ook goed geweest en begint te mopperen.

Licht geïrriteerd krijg ik haar eindelijk te pakken en zet haar op de bank. "Zo", zeg ik, "die sjaal om want mama vind het wel genoeg nu." 

Met veel strijd weet ik de sjaal om te krijgen maar dan begint het pas eigenlijk.

Die sjaal moet natuurlijk z.s.m weer af en met haar kleine vingertjes probeert ze hem los te peuteren. Ik sta er naar te kijken en wacht even af of ze het opgeeft.

Maar de kleine vingertjes weten zich een weg tussen de stof te banen en het ding hangt al gauw losjes over haar jas.

"Hou die sjaal nou eens om!" zeg ik met licht verheven stem terwijl ik naar haar toe loop. Als ik de sjaal weer goed wil doen komt het magische woord weer tevoorschijn.

De strijd duurt inmiddels al bijna 15 minuten en ik ben het zat.

Ik zwaai de deur open, rijd de kinderwagen naar buiten en haal de sjaal van dl haar nek. "Dan maar niet hoor, maar niet miepen als het toch koud is he?" zeg ik als ik haar handje pak. De sjaal gooi ik onderin de kinderwagen..

Ik weet nu al dat over enkele minuten ik een zacht stemmetje hoor, "mama, kou".

En ja hoor, we zijn de hoek nog niet om of er staat iemand aan m'n broek te trekken "mama, kou".

Ik pak de sjaal en vraag "Toch maar wel?"

Zacht knikt ze ja en ik mag de sjaal dan eindelijk omdoen. Terwijl ik ermee bezig ben krijg ik nog snel een dikke zoen op mijn wang geplakt..

Met een diepe zucht loop ik verder..

Ik ben 2 en ik zeg nee heeft zeker zijn intrede gedaan!


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je