{{ message.message }}
{{ button.text }}

Nee, mijn moeder is geen oma...

Mijn moeder vind zichzelf zielig. Ze zal haar kleinkind nooit leren kennen.

Afbeelding blog 'Nee, mijn moeder is geen oma...'

Hallo allemaal. 

Ik ben Jennifer en 29 jaar. 

Sinds 9 juni ben ik trotse mama van een zoontje. 

Op mijn 17e ben ik weggelopen van huis .

Ik kon de hele situatie niet meer aan en was het helemaal zat. 

Mijn vader is overleden toen ik 5 was en vlak daarna kwam mijn moeder haar vriend bij ons wonen. De 1e paar jaar ging het nog wel totdat mijn zusje geboren werd. De spanning in huis was heel hoog . Ruzies en handgemeen kwam steeds vaker voor.

Drugs en geldproblemen waren regelmatig de aanleiding. Buiten dat werkte ze beide niet en zaten dus de hele dag op elkaars lip.

Het laatste jaar dat ik in huis woonde was de hele situatie zodanig geëscaleerd dat ik voor straf eenzaam op mijn kamer zat "opgesloten".

Welliswaar zat er geen slot op mijn deur , maar bang voor represailles was ik zeker.

Het was normaal om aan je haar de trap op/af gesleurd te worden en onder een ijskoude douche "verzopen" te worden. Of met een broekriem om je nek vast gebonden te worden aan een stoel. Er is heel veel gebeurd ,maar dat ga ik niet allemaal beschrijven.

Nu na ruim 12 jaar heb ik bewust besloten om mijn zwangerschap niet te delen met mijn "moeder" .

Ook de geboorte heb ik stil gehouden. De gehele familie heeft problemen met elkaar en daar heb ik dus geen contact mee.

De 1e 4 maanden is mijn mamaschap ook heerlijk rustig verlopen.  

Totdat ik een berichtje van mijn zusje kreeg. Ik vertrouwde het niet helemaal , maar heb haar netjes te woord gestaan.

Ze wou graag contact ... prima meid , geen probleem!  En vervolgens of ik contact wou met mijn moeder. Waarop ik vriendelijk heb bedankt. Vervolgens feliciteert ze mij met de geboorte van mijn zoon.  Slik.... hoe weet jij dat?

Blijkt dat het openbaar op Facebook heeft gestaan...

Maar nu mijn eikelpunt...  Mijn moeder heeft dus een foto van mijn zoontje openbaar op Facebook gezet met een heel zielig verhaal eronder. Ik heb haar verzocht om deze foto te verwijderen.  Ik probeer Liam zoveel mogelijk van social media af te houden , maar dat word dus niet begrepen.

Ze gebruikt mijn bericht nu om nog zieliger over te komen. Moet ze natuurlijk zelf weten , maar waarom over de rug van mijn zoon?

Voor mij is de kous af. De deur was al dicht , maar nu zit hij echt op slot en heb ik zojuist de sleutel weggegooid.

Tags: #Mom life

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je