{{ message.message }}
{{ button.text }}

Nee is gewoon nee!

Wanneer ouders zich als een klein kind gaan gedragen dan ben ik daar dus al heel snel klaar mee. Jullie ook toch?!

Afbeelding blog 'Nee is gewoon nee!  '

Naar de kinderboerderij op een zonnige ochtend vind ik altijd zo leuk om te doen met de kinderen! De boerderij ligt midden in een park, naast de grote schooltuinen. De tuinen doen me denken aan mama, ze nam mijn kleinste broertje daar altijd mee naartoe om groene vingers te halen. Zij vonden dat altijd zo leuk. Naar de kinderboerderij ook trouwens. Ze ging vaak ook gewoon even met Szandor of alleen om de geitjes te aaien. Lieve mama. <3

Midden in de boerderij staat de grote konijnen knuffel weide. Die vinden de kids altijd het leukst! Knuffelen met de reuzen konijnen. Ze aaien ze altijd heeft voorzichtig en hebben elke keer een nieuwe favoriet. Op alle fietsjes, traktoren en speelgoed auto's die naast de weide staan spelen ze ook erg graag. Meneer is helemaal weg van een overdekt loop autootje wat daar staat. Als hij het zat is met de dieren te knuffelen raced hij naar het autootje toe de seconde dat hij vrij komt. In het autootje rijdt hij dan via de geitjes, langs de konijnen en dan zwaait hij naar de varkens, vervolgens langs het kippen hok, weer terug en opnieuw! Voor rozijntjes of drinken komt hij dat ding niet uit hoor! Heerlijk om die kids zo te zien spelen en hun eigen gang te zien gaan. 

Maar.. 

Ik woon in 't Gooi. En 't Gooi zou 't Gooi niet zijn als je niet dagelijks kakkers tegen het lijf loopt. Wacht, voor ik verder ga, mijn dorpje bestaat denk ik voor 25% uit kak. Vooral oude mensen, verwende kinderen van 11 met de dikste Iphones van hun rijke pappies en natuurlijk kak vrouwen in cabrio's die vol en alleen maar van hubbies dikke salarisstrook leven. Zucht.. Dus, er stond al een tijdje een meisje met haar voeten op de grond te stampen en lelijk te kijken naar Meneertje die vrolijk krentjes zat te eten in zijn autootje. Ik zag het heus wel maar ik hoef toch zeker niet te reageren op dit gedrag. Toen ze na een paar minuten door had dat het op deze manier niet lukte, liep ze langs Meneertje zo naar haar moeder. Oh God. Mama compleet met spotless, witte adidasjes. Broek opgerold tot boven haar enkels en badjas met kraag model kaki jas. Geel geblondeerd haar rot op haar schouders en natuurlijk niet te missen, haar site-kick kak vriendin die er bijna hetzelfde uitzag. Ik was heel benieuwd hoe dit zal gaan aflopen. Ze trok haar moeder aan haar jas, zette een pruillip op en mama was al over de streep. Hand in hand liepen ze op Meneertje in zijn auto af. 'Mag zij ook even in de auto?' werd er met een overdreven hoge stem gevraagd. Ik zag hem hem bedenkelijk kijken. Hij zag mij zelf niet. Meneer beantwoorde de vraag niet en wees het meisje glimlachend de geitjes die naast hem stonden. Het signaal dat hij liever de auto niet uit komt maar ook geen nee wil zeggen tegen het meisje. De moeder vond het nodig om dezelfde vraag vervolgens nog vijf keer op hetzelfde irritante toontje te herhalen. Ik begon zelf nu lichtelijk geïrriteerd te raken. Meneer negeerde de vraag vervolgens zelf ook en concentreerde zich op zijn krentjes en de geitjes. 'Mag zij nu even? Jij mag daarna weer! Ze wil maar heel even. Echt héél even!' Het meisje zelf had nog geen woord gesproken tegen Meneer en liet haar high-pitch moeder al het werk voor haar doen. Na vijf minuten naast mijn kleuter te hebben staan drammen vond ik het wel genoeg geweest! Samen delen, samen spelen is een heilig gezegde, zeker ook voor mij en binnen ons huishouden. Maar NEE is ook gewoon NEE! Al heeft Meneer het woord zelf niet gebruikt, kan je als moeder toch wel bedenken dat het niet normaal is als je minuten lang op een kleuter staat te drammen voor een loopauto?! Wat een gek. Ik stond op het moment om op staan en er iets van te gaan zeggen toen de kak madam eindelijk opgaf. He, he. Ik vond het ook niet nodig om Meneer hier op aan te gaan spreken. Hij is nogal een zacht ei en normaal gesproken komt hij niet zo makkelijk op voor zichzelf en wat hij wil. Dus ik gaf hem een ontzichtbaar applaus. 

Mevrouw wilde de konijntje graag nog even voeren dus dat deden we. Met plezier! Uit enthousiasme gaf ze haar hele bekertje mais aan één konijn, haha! Dus dat was snel op. Toen ik de knuffel weide uit liep om nog wat mais te halen, zag ik de site-kick vriendin nu gehurkt naast Meneertje en zijn loop auto staan. Is dit echt?! Natuurlijk samen met het pruillip meisje. Jeeeez! 'Mag zij nu even? Wij gaan zo weg. Daarna mag jij hem meteen weer terug. Echt meteen! Beloofd! Zij wil maar héél even!' Zelfde irritante baby toon, alsof je nagels over een krijtbord hoord krassen. God, wat een vervelende mensen! Ik besloot Meneertje deze keer te redde van het gezeik en liep naar hem toe. 'Laat dat meisje ook maar eventjes in de auto, man.' Hij keek heel bedenkelijk. 'Heel eventjes maar, hoor!' hoorde ik weer op de achtergrond. Praat toch is normaal mens!! Wilde ik naar haar schreeuwen. Meneer stapte uiteindelijk toch uit. 'Oh bedankt! Super bedankt! Heel lief hoor! Wij gaan maar heel eventjes hoor!' Ja mens, dat heb ik het afgelopen kwartier dertig keer gehoord. Samen voerde we nog wat konijnen, de kids gierde en speelde. In mijn ooghoek zag ik het rode loop autootje gaan. Het deurtje ging open en weg was madam. Zo'n twintig meter van waar ze was ingestapt. Ze was er al klaar mee. Dat was inderdaad heel even. Nou kak madam, voor die twintig meter heb jij dus bijna een kwartier staan piepen tegen een KLEUTER. 

Op Meneer heeft het gelukkig totaal geen indruk gemaakt want ik heb hem hierover verder nooit meer gehoord. 

Misschien moet ik hem nog wat bijleren over het woord nee. Dat hij dat best mag gebruiken. Maar kom op.. Dit was gewoon niet meer normaal!

Ik ben heel benieuwd wat andere mama's hadden gedaan in deze situatie. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je