{{ message.message }}
{{ button.text }}

Namen die zo prachtig zijn, maar niet voor mijn kind!

Toen wij kinderen kregen, zaten wij in eerste instantie niet op één lijn qua namen, toch zijn we er uit gekomen!

Afbeelding blog 'Namen die zo prachtig zijn, maar niet voor mijn kind!'

Afgelopen zaterdag zat ik samen met mijn man het programma 'Weet ik veel' te kijken, uiteraard wist ik ontzettend veel, ahum, maar daar gaat mijn blog niet over. Op een gegeven moment kwam er een vraag waarbij je een bekende Nederlander moest koppelen met de naam van zijn zoon. Waaronder Jim Bakkum en zijn zoon Lux, Wesley Sneijder en zijn zoon Xess Xava en Gers Pardoel met zijn zoon Goud. Allemaal namen waarbij ik nou niet echt gelijk een prettig gevoel krijg, maar zij duidelijk wel.

Toen mijn man en ik voor de eerste keer vader en moeder gingen worden en wij dus ook namen mochten gaan bedenken, merkte ik echt wel een groot verschil tussen onze smaken. Waar ik namen als Milan, Finn etc. opperde, vond hij deze namen echt veel en veel te 'bijzonder', hij had liever Bas of Joep. In principe viel dat grote verschil trouwens nog wel mee, maar op dat moment leek het echt een onoverkomelijk verschil. Maar we zijn er gelukkig goed uitgekomen en super blij met de naam van onze zoon. En het is ons daarna nog twee keer gelukt om een prachtige naam te bedenken, wat een goed team!

Maar toch, als ik het alleen recht zou hebben gehad, zouden mijn kinderen misschien toch wel een andere naam hebben gekregen. Zo kan ik soms echt wel weg zwijmelen bij sommige prachtige Engelse namen, als Faith en Skylar, terwijl ik ze echt niet aan mijn eigen dochter zou geven. Toch blijf ik ze bij anderen wel mooi vinden. Net als Lennon of Lennox voor een jongen.

Hebben jullie ook Guilty pleasure namen? Namen die je erg mooi vindt, maar nooit aan jouw kind zou geven?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je