{{ message.message }}
{{ button.text }}

Na keiharde regen komt er eindelijk zonneschijn! deel 1

Hoe kun je genieten van je zwangerschap, na een miskraam en EUG ? gelukkig hulp, de POP Poli.

Afbeelding blog 'Na keiharde regen komt er eindelijk zonneschijn! deel 1' Achtergrond blur afbeelding

Marc en ik krijgen vaak te horen dat we ouderwets zijn. We zijn samen sinds mijn 15e en hij was net 16 geworden. Op onze 20e hebben we een huis gekocht en in 2013 zijn we getrouwd. Alles ging zo goed, dat we besloten om in 2014 het te gaan proberen. We wilden zo graag ons eigen gezinnetje en waren er echt klaar voor. Ik besloot alvast te stoppen met de pil, zodat mijn lichaam al een half jaartje had om het uit mijn systeem te krijgen. In juni gingen we nog op vakantie met vrienden en daarna zouden we het echt gaan proberen.

Het was meteen raak! We voelden ons gezegend. Ik leefde helemaal op een roze wolk. Mijn lichaam gaf alle signalen dat het goed was en ik maakte me daarom ook totaal geen zorgen. Mijn buikje begon zelfs al een bolling te krijgen. 19 september kregen we een echo, ik was toen 10/11 weken zwanger. Ik zag meteen dat het niet goed was( ik had al verscheidene echo's gezien ). Er was geen hartslag en de groei was gestopt bij 7 weken. Wat word je met een enorme hamerslag van die roze wolk gegooid. Ik kreeg te horen dat ik moest afwachten wanneer de bloeding zou beginnen. We zijn direct naar mijn ouders gereden, waar we al het verdriet eruit hebben gegooid. Ik was ontroostbaar. De week erna was de bloeding nog niet begonnen en ben ik doorverwezen naar de gynaecoloog. Ik kreeg medicijnen om de miskraam op te wekken en na 2 dagen zou ik weer terug komen om te kijken of de baarmoeder leeg was. Ik vond het vreselijk om die medicijnen in te brengen. Net of je zelf een miskraam wil opwekken, zo onnatuurlijk, zo tegen je gevoel in. De bloeding bleef uit, dus maar weer na het ziekenhuis. Ik zou meteen de dag erop een curettage krijgen. Helaas hebben ze de curettage moeten afbreken omdat ik veel te veel bloed verloor. De rest zou mijn lichaam er nu zelf wel uitgooien. Mijn lichaam vond dat alleen niet zo'n goed idee en 2 weken later kreeg ik alsnog een kijkoperatie om de rest te verwijderen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je