{{ message.message }}
{{ button.text }}

My Facebook mama drama

Hoe je na het aanmelden bij een Facebook groep ineens beland in een hele andere wereld, de wereld van de mede-toekomstige mama's!

Afbeelding blog 'My Facebook mama drama'

Toen ik zwanger bleek te zijn en een oud-klasgenootje, die ook zwanger was, mij toevoegde bij een Facebook groep, genaamd ''Uitgerekend in November'' dacht ik in eerste instantie 'Oh lord, wat moet ik daar nou weer mee?'. Normaal gesproken ben ik niet zo van de groepjes en clubjes, maar ach wat kon het kwaad?! We waren tenslotte maar met 3!

Al snel volgde er meer, het bleek dat er een groep ''soon to be new mommy's'' van het WIJ forum naar de Facebook groep waren overgestapt. Van you've got ZERO mail naar pak maar even een kop thee want voorlopig ben je nog niet klaar! Ik ondervond al snel de voordelen van zo'n leuke groep mensen, die (bijna) allemaal, hetzelfde doormaakte als ik. Namelijk voor het eerst zwanger zijn! Met alle daarbij behorende kwaaltjes en leed. Hoe je in eerste instantie dacht dat jij als enige in je broek plaste bleken er meerdere! ''Oh ja hoor dat heb ik ook'' wat een fijn zinnetje om te horen! Hele gesprekken volgden, van aambei tot striae, tot lekkende tieten, je bent echt niet de enige. (pffieeeuw.)

Toen de bende van ellende zelfs uitgroeide tot gesprekken in de nachtelijke uurtjes werd het helemaal leuk, want nu hoefde ik niet meer mijn man een trap in bed te geven om hem zogenaamd wakker te maken omdat ik weer eens niet kon slapen! ''Help, ik kan niet slapen!'' Zijn er nog meer wakker?! ''Ik ben al 100 keer uit bed geweest om te plassen, kan ik niet gewoon een luier om doen?!'' Ja...dolle pret! Hoewel je dat op dat moment echt geen pret kon noemen hoor, maar zonder mijn mama's had ik absoluut een hele andere ervaring gehad tijdens die laatste maanden zwangerschap.

Ik ben ze voor eeuwig dankbaar, want zonder mijn mama's, was ik maar een ''eenzame'' mama geweest. Die oprecht dacht dat ze als enige alle kwaaltjes uit het grote ''kwaaltjesboek'' had.

Natuurlijk zijn er ook minder leuke aspecten aan zo'n groep zwangere vrouwen, je zou denken met al die hormonen de ene bitch-fight na de ander, maar nee dat was (gelukkig) niet het geval. Wat vooral heel vervelend is, is dat als jij al weken erbij loopt als moeder eend (als je het überhaupt nog lopen noemen kan) en iedereen ineens voor jou gaat bevallen. De ene baby na de andere, FLOEP, elke ochtend was er wel weer een nieuw geboren baby'tje te vinden in de groep op Facebook. Hoe flauw is dat?! En als je dan ook nog eens op een ochtend wakker wordt en je ziet dat die ene mama niet alleen voor jou bevallen is (hoe durft ze?) maar ook nog eens haar kind de naam van jouw toekomstige kind heeft gegeven, nouuuuuu......ik kan je vertellen, dat is huilen geblazen!

Toen alle baby'tjes eenmaal geboren waren in !!!september-oktober-november-december!!! veranderde de gespreksondewerpen natuurlijk en nu bijna een jaar later bestaat de groep nog steeds en gaan we alweer richting de 1e verjaardag van onze niet zo kleine ukkies! Een leuk feitje: in onze groep zijn er 30 jongens en 18 meisjes geboren! En bijna al deze mama's en baby's hebben elkaar ontmoet in januari tijdens één grote babydate!

Ik kan het een ieder aanraden, join of start je eigen Facebookgroep en wees niet alleen!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je