{{ message.message }}
{{ button.text }}

My 2 little redheads!

Een aantal van jullie hebben vast gelezen over het 3-jarige jongetje Noah dat wordt gepest om zijn rode haar kleur. Here is my confession..

Afbeelding blog 'My 2 little redheads!' Achtergrond blur afbeelding

Mijn 2 mooie meisjes zijn namelijk van die kleine redheads! Na mijn 1e blogs is het tijd dat ik ze even aan jullie voor stel. Ik heb een dochter Jana van 3,5 jaar en een dochter Nele van net 1 jaar. Ik heb er totaal geen moeite mee dat ze roodharig zijn, ik vind het mooi bij ze staan en ben gek op ze. Maar het neemt niet weg dat deze haarkleur toch vaak nog een reden is om iemand te pesten. Ik ken het van mijn zus vroeger, die werd er behoorlijk om gepest. Ze hadden verschillende bijnamen voor haar, iets waar ze zeker niet gelukkig op terug kijkt.

Mijn vriend had vroeger als klein kind ook rood haar, met krullen. Bij hem is het alleen erg licht geworden, dus zie je het niet meer bij hem. Toen ik zwanger was, was het soms wel een gespreksonderwerp tussen ons. Beiden hoopte we soms dat ze geen rood haar zouden krijgen, puur omdat daar altijd zoveel gepest bij komt kijken. Ik ken het van mijn zus en mijn vriend kent de reacties ook wel. Maar nu ze het eenmaal hebben, heb ik er geen probleem meer mee. Er zit in beide meisjes veel pit en ik kan gelukkig uit ervaring vertellen dat er ook veel complimenten komen op mijn roodharige meisjes. Veel mensen vinden het mooi om te zien en vaak kunnen mensen het niet laten om het aan te raken. Ze lijken ook heel veel op elkaar, er wordt vaak gegrapt; als je de een kwijt bent, pak je de ander en zeg je; ze lijkt hierop. Dan is die andere zo gevonden! 

Maar eerlijk is eerlijk, ik zal het later vreselijk vinden als ze gepest zouden worden om een haarkleur. Elke ouder van gepeste kinderen ziet het natuurlijk veel liever heel anders. Ik was zelf niet zo een aanwezig persoon, maar ben ook niet echt heftig gepest. Ik had mijn vriendinnetjes  en dat maakt het al heel wat makkelijker om niet teveel na te denken over een rotopmerking.

Als ze later maar onthouden dat ze altijd onze lieve roodharige krullies zullen zijn!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je