{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mogelijk hoogbegaafd

Mogelijk is onze dochter hoogbegaafd. Wat nu?? Lastig, moeilijk en nog meer...

Afbeelding blog 'Mogelijk hoogbegaafd' Achtergrond blur afbeelding

Mogelijk is onze dochter hoogbegaafd. Haar leraar heeft zijn collega die gespecialiseerd is in kinderen die verder zijn in ontwikkeling om advies gevraagd. En op haar beurt heeft zij ons weer een signaleringslijst gestuurd om in te vullen hoe onze dochter thuis is. 

Ja onze dochter was al klaar voor school voordat ze vier werd en mocht beginnen. Ze was met haar 3 al heel erg bezig met letters en cijfers. Groep een vond/vind ze erg makkelijk (officieel zit ze nog in groep een. Ze is in januari 2015 naar school gegaan en zou dus 2,5 jaar kleuteren). Letters kent ze bijna allemaal en ze kan al makkelijk tot 100 tellen. Ze kan al klok lezen (in heel, kwart en half) en zegt dan ook halve uren goed. Ze kan niet wachten totdat ze kan lezen.

Ze hebben de cito toets gemaakt voor kleuters. Dametje had bij taal slechts 2 fouten en bij rekenen 0 fouten! Wat waren we trots op haar. 

Ook wil ze alles weten, ze vraagt je letterlijk de hemd van je lijf en onthoud dit dan alles ook nog. Zo weet ze nog precies welke cadeautjes ze van wie gekregen heeft met haar verjaardagen en hoe oud ze toen werd. Ook de 5 december cadeautjes weet ze nog te noemen en daarbij ook welke leeftijd ze had toen ze, ze kreeg. Het is soms echt te belachelijk voor woorden.

Maar goed hoe nu verder? Wij vinden 1,5 jaar kleuteren prima, maar alleen als ze het aan kan (waar we overigens niet zo bang voor zijn) en als ze het emotioneel aan kan. We willen dan niet dat ze nog een klas overslaat. Ze hoeft natuurlijk niet met haar 10 jarige leeftijd al naar de middelbare school, dat is gekkenwerk.

Het is voor ons een totaal nieuwe beleving. Ik ben benieuwd welke weg we in gaan slaan, maar ik houd jullie op de hoogte!

Tags: #Kids & Zo

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je