{{ message.message }}
{{ button.text }}

Moederschap, uitdaging

Over mijn schatten van kinderen en al hun perikelen en hoe ik mij daarbij soms voel

Afbeelding blog 'Moederschap, uitdaging'

Met 3 jonge zoons verveel je je geen moment. Het leven is met hun komst een stuk leuker, gezelliger en boeiender dan ooit te voren. Maar tegelijk ook enorm ingewikkeld, zwaar, stressvol en soms ook ronduit TE pittig. Ik zeg het maar gewoon, want zo is het. Voor geen goud zou ik ze willen missen, voor een dagje, maximaal 2 dan, om op te laden maar eigenlijk vind ik dat al te lang.

Mijn jongens zijn uiteraard de liefste en mooiste koters die deze aardkloot bewonen. Ze zijn alledrie totaal verschillend. De oudste is een rustig typje, een leesmonstertje en een slim ventje. Hij doet het goed op school, al is hij wel veel te lief waardoor hij soms wat geplaagd wordt. Ook is hij hoogsensitief, dus nogal gevoelig.

Onze tweede smurf is het tegenovergestelde van zijn broer. Hij is wild, driftig, wil graag bepalen hoe alles gaat en laat zich weinig vertellen. Maar ook hij is hoogsensitief, alleen uit zich dat bij hem weer net even anders. Natuurlijk is hij ook een lief ventje, passievol en ontzettend wijs. Maar zijn drift drijft ons soms wel tot wanhoop.

Dan nog de jongste telg, een mix van zijn beide broers. Hij is ontzettend ondeugend, wild en stoïcijns voor onze opvoedpogingen. Maar ook is hij een knuffelkontje en lekker (eigen)wijs.

Je kunt je dus voorstellen dat je met al deze karaktertjes nogal wat te verduren hebt gedurende de dag. Ruzies, wilde spellen, gestamp...... Als ik onze naaste buren was, had ik serieus overwogen om te verhuizen, danwel een petitie te starten om ons uit huis te laten zetten. Want wat produceren ze toch een herrie met zijn drietjes. Wat ik ook probeer of zeg, ze gaan vrolijk door. Hoe kan het ook anders want uiteindelijk zijn het gewoon jongens en jongens zijn per definitie niet gemaakt om stil te zitten.

Begrijp me niet verkeerd hoor, ik geniet echt van mijn mannenhuishouden. Maar na een dag vol met starwars gevechten, politie en boefje, voetballen in de woonkamer en honderd keer mijn jongste draak van de kat los wrikken denk ik wel eens.....Hoe hou ik dit vol??? Maar die gedachte is als sneeuw voor de zon weer verdwenen als ze om mijn nek hangen en zeggen: Mama ik vind je zo lief....dan verdwijnt alle stress, alle vermoeidheid en zeg ik: Ik vind jullie ook lief. 
Wat is het moederschap toch prachtig

Tags: #Mom to be

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je