{{ message.message }}
{{ button.text }}

Moederschap en Fibromyalgie

Mama zijn met Fibromyalgie. Soms lastig soms 'normaal' Maar altijd de moeite waard!

Afbeelding blog 'Moederschap en Fibromyalgie' Achtergrond blur afbeelding

Bijna 8 maanden geleden werd ik mama van een prachtig meisje. Hoe blij we met haar zijn ik maakte mij best wel ongerust al voor ik zwanger werd. Voor iedereen die niet weet wat Fibromyalgie is: Heel kort door de bocht het is reuma van je spieren en bindweefsel. Maar daarbij heb je nog een hele rits andere klachten zoals migraine, vermoeidheid, slapeloosheid, depressie/down voelen en nog veel meer. Bedenk je eens de pijn in je lichaam tijdens je ergste griep die je ooit hebt gehad en vermenigvuldig dit door 10. Dit  is een fractie van de pijn die ik dagelijks voel. Ook pijnstillers helpen hier niet tegen.

Ja en dan besluit je om te proberen en kind te krijgen. Nu heeft Fibromyalgie geen effect op je vruchtbaarheid, sterker nog ik was na eet eerste keer seks zonder pil gelijk zwanger, maarja je zit dan met de vraag kan mijn lichaam de zwangerschap wel aan en vooral ook de jaren erna. Hoe zal het gaan met haar uit bed halen en optillen, spelen en stoeien, en alle andere dagelijkse dingen. 

Ik heb twee maanden borstvoeding kunnen geven waar ik al heel blij mee ben. Het heeft veel van me gevergd maar het was het waard. Na die twee maanden zei mijn lichaam laat maar zitten ik hou ermee op. We zijn toen ook overgestapt op flesvoeding. En dat gaat prima ze een heerlijke vrolijke chubby baby.

Ja en het moederschap, het is soms heel zwaar mijn vriend werkt in de horeca en is vaak in de avond weg. Ik heb geen contract gekregen bij mijn werkgever dus zit al een tijdje thuis. Het is heerlijk om even fulltime mama te zijn. Zeker als ik in de middag meedoe met een dutje (als ze die doet maar meestal niet haha) is het goed te doen. Vooral omdat ik per nacht een paar uur minder slaap dan ik nodig heb. En ja er zijn dagen dat ik het een stuk minder goed kan hebben allemaal. Gelukkig kan ik dan mijn moeder of schoonmoeder vragen om even op te passen. 

Maar al met al gaat het prima zolang ik maar in de gaten houd wat ik doe zodat ik niet over mijn grenzen ga. En ja als dat wel een keer gebeurt is dat toch minder erg omdat je er zoveel voor terug krijgt. Een lach een knuffel en onvoorwaardelijke allesomvattende liefde voor je kind. Alleen een ouder kan dat begrijpen. 

Hebben jullie ook een aandoening/ziekte waardoor het moederschap net iets anders gaat dan normaal? 

x Rianne

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je