{{ message.message }}
{{ button.text }}

Moeders: DIT KAN ECHT NIET

Fijn dat ik anoniem mijn verhaal kan doen op Mamaplaats! Want ik vind dat sommige moeders gewoon niet goed kijken naar hun kinderen hoor. Ik

Afbeelding blog 'Moeders: DIT KAN ECHT NIET'

Ik had mij namelijk opgegeven Luizenmoeder op school van mijn kinderen. Omdat bijna niemand dit wil doen vond ik het belangrijk om juist zoiets te doen voor de school. Ook leek het mij een taak waarbij je eer hebt van je werk.

Afgelopen week ging ik voor het eerst luizenpluizen. Eerst een lekker kopje koffie en een kletspraatje met de andere luizenpluis mama. Toen begonnen we. Kam in de hand, krukjes klaar, laat de kinderen maar komen!

Ik was natuurlijk wel voorbereid. Het is niet voor niets, dat alle kinderen vlak na de vakantie worden gecheckt op luizen. Dit is zo’n moment, waarop het veel voor komt bij kinderen. Blijkbaar lopen ze het overal tijdens de vakantie op.

Maar tot mijn grote schrik, scoorde ik 3 luizenkinderen. En bij 2 niet zomaar luizen … ze wandelden vrolijk door het haar. Ik schoot echt bij deze kinderen een meter naar achter. Hoe kan je dit als ouders zijnde missen? Met 1 blik op de hoofdjes, is het zo klaar als een klontje. Ik vroeg ze of ze jeuk hadden. Ja, heel erg zeiden ze. Super zielig toch???

En het is ook mij eens overkomen hoor, dat mijn kinderen luizen hadden. Maar echt niet in een zo vergaand stadium als bij deze kinderen. Je ziet je kind toch krabben? Je kijkt toch goed naar je kind? Wat hebben die kinderen voor ouders? Dit is toch niet normaal? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je