{{ message.message }}
{{ button.text }}

Moeder en huisvrouw zijn is ook een baan!

Familiemanager, wekker, kok, lerares, verpleegster, psycholoog, gps(want wij vinden alles), zelf als we ziek zijn werken we nog!

Afbeelding blog 'Moeder en huisvrouw zijn is ook een baan!' Achtergrond blur afbeelding

Dus ik open mijn facebook en zie dat mijn moeder een filmpje heeft gepost. Het gaat over een vrouw die in de ochtend opstaat, ontbijt maakt en alles alvast klaarzet voor haar man en kinderen, die de kinderen doucht, aankleed, naar school stuurt, opruimt, schoonmaakt, boodschappen doet, kookt, huiswerk maakt met de kinderen, hun naar bed brengt, de gasten van haar man bedient etc etc. Dan vraagt een vrouw die op visite is aan de man wat zijn vrouw voor werk doet waarop hij antwoord "nee ze werkt niet, ze is gewoon een huisvrouw". 

Gewoon een huisvrouw?! Hoe bedoel je GEWOON een huisvrouw?! Dit komt niet alleen voor in filmpjes of etc. Maar ook in het echte leven; "huisvrouw en moeder zijn is geen baan". DIT IS ZEKER WEL EEN BAAN! Je werkt net zo hard maar krijgt er alleen niet voor betaald. Tenminste niet in Nederland. 

Je staat op (om 6uur) voordat de rest in huis wakker is (vooral voordat de kleintje(s) wakker worden). Je gaat naar de keuken en begint met het ontbijt, dekt te tafel als dat nog niet gedaan is, als je kleintje(s) nog slapen snel onder de douche, kleed je aan, doucht de kleintje(s), kleed hem/haar/hun aan. Brengt ze als ze naar school gaan naar school. Je gaat weer terug naar huis en begint met schoonmaken, opruimen, was draaien, ophangen, opvouwen. Snel een boodschap doen, kind(eren) ophalen, koken, je vriend/man komt thuis, eten, opruimen, afwassen, alles afnemen, kind naar bed brengen, verhaaltje voorlezen en EINDELIJK! het is 8 uur. 

Stel je hebt echt nog kleine kinderen/baby's die je overal achter je aan moet nemen, ook dit kost ruim een halfuur voordat je echt uit huis kan vertrekken. Ook deze maken troep en nemen de helft van je dag in beslag.

Je hebt nog geen minuut, vanaf het moment dat je bent opgestaan, op je gat gezeten en als je moe bent vragen ze je, "maar wat heb je de heledag gedaan dan? Je was toch gewoon thuis".

Moeder en huisvrouw zijn is rennen, vliegen, (vallen en weer opstaan). Dag in dag uit. 24/7, 365 dagen per jaar.

Ook ik als moeder/student ben continu aan het rennen en vliegen. Al ben ik geen huismoeder ik doe ook alles wat een huisvrouw zou moeten doen naast dat ik naar school ga en het is vermoeiend.

Nu ik zelf moeder ben, zie en voel ik wat mijn moeder allemaal voor mij, me zus en broetje heeft gedaan en ik heb respect voor haar. Zeker als alleenstaande moeder. 

Dus voor de mensen die beweren dat huisvrouw geen baan is: huisvrouw zijn is zeker wel een baan!

Tags: #Mom life

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je