{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mobiel/tablet aan tafel?

Ik zat laatst in een restaurant en ik denk dat zo'n 3/4 van de kinderen een tablet voor hun neus hadden.

Afbeelding blog 'Mobiel/tablet aan tafel?'

Ik schrok er gewoon van hoe veel kinderen binnen met de iPad of telefoon zaten te spelen. Het was een super mooie dag en het restaurant heeft een super leuke speeltuin. Van de 30 kinderen in het restaurant, zaten er maar 5 buiten te spelen. 2 daarvan waren mijn kinderen... Samen met een andere moeder stonden wij buiten in de speeltuin. We bespraken het gekke fenomeen wat nu plaatsvind. Zij gaf aan dat veel vriendinnen van haar geen zin hebben om naar buiten te gaan, maar hun kinderen niet alleen wil laten spelen. Dit verbaasde mij een beetje, maar ik kon mij hier ook wel in vinden. 

Persoonlijk vind ik eten met het gezin onwijs belangrijk. Het is even een momentje van rust in de drukke schema's van het dagelijkse leven. Dan zijn we allemaal met elkaar en kunnen we onze dag bespreken. 

Ook uiteten gaan vind ik een echte familiebezigheid. Lekker eten met z'n allen, je bent met elkaar. Met vriendinnen heb ik zelfs de regel om al onze telefoons op tafel te leggen en diegene die het eerst erop kijkt (tenzij even het checken van de kids natuurlijk), moet de rekening betalen ;)

Nu vraag ik mij toch wel heel erg af: wat doen jullie? Vinden jullie dat het geen kwaad kan? Of vinden jouw kids de iPad gewoon heel leuk? Of spelen ze toch liever buiten?

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je