{{ message.message }}
{{ button.text }}

Misselijk 2.0 en de termijnecho!

een tweeling.. dat betekend dubbel zo veel hormonen en dubbel zo misselijk!

Afbeelding blog 'Misselijk 2.0 en de termijnecho! '

Dat deze zwangerschap een stuk zwaarder zal worden als de zwangerschap van mijn dochtertje kwam ik al snel achter.. 

Vanaf week 6 heb ik iedere ochtend boven de wc gehangen, met als resultaat -5kilo. Wat dan op zich wel weer positief is aangezien er waarschijnlijk nog genoeg kilootjes bij gaan komen de komende weken! ;) 
bij mijn dochter was ik zeker ook wel misselijk, maar een stuk minder en daar hielpen alle tips die ik vond op internet. Nu kon ik alles wat ik wilde proberen, gelijk wat eten uit bed, gemberthee, cola.. niks hielp! 
Nu ben ik me ervan bewust dat veel vrouwen het waarschijnlijk nog 10x erger hebben (gehad) bij mij was het gelukkig alleen 's morgens en de rest van de dag ging het eigenlijk wel. 
Nu ik de 12 weken ben gepasseerd is het gelukkig wel een stuk minder geworden en hoef ik niet meer iedere ochtend te spugen! hopelijk blijft het zo :) 

En dan het volgende vervelende kwaaltje, ik ben zoo MOE! echt niet normaal.. ik probeer mijn energie overal vandaan te halen en ik probeer vooral zoveel mogelijk te slapen.. maar iedere avond als ik op de bank zit kan ik mijn ogen niet openhouden en val ik vaak in slaap. Bij mijn dochter had ik dit ook een stuk minder.. 

De verdere kwaaltjes laten (gelukkig) nog even op zich wachten, waar ik bij mijn dochter bijna nergens last van had zal dat nu toch wel anders zijn denk ik.
Ach ik ben nog jong, mijn lichaam is al een keer zwanger geweest dus.. het komt vast allemaal goed! 

Na de eerste echo bij de verloskundige had ik met 11 weken + 6 dagen de termijn echo! en wat was ik zenuwachtig, ik had zo'n vervelend voorgevoel.. wat nou als er iets mis is? wat nou als eentje het 'niet meer doet' of misschien allebei wel niet meer? alle doemsenario's gingen door mijn hoofd! ik sprak mijn zorgen uit naar de echo mevrouw en we mochten gelukkig snel kijken. Ze zette het apparaat op mijn buik en gelijk kwamen er 2 mini mensjes in beeld, met alles erop en eraan en nog steeds 2 kloppende hartjes! wauw! wat bijzonder om te zien! ik vond het bij 1 kindje al zo bijzonder hoe zich dat allemaal ontwikkeld, en nu zijn het er zelfs 2! echt onvoorstelbaar.
Iedere cel weet wat hij moet worden en groeit langzaam uit tot een mini mensje <3 

Naast de 'gewone' afspraken bij de verloskundige moet ik binnenkort ook naar de gynaecoloog, de groei van de kindjes moet extra in de gaten worden gehouden en daarom zijn er ook verschillende afspraken in het ziekenhuis.
Ik vind het echt onwijs spannend allemaal en ik ben benieuwd waar de volgende afspraak is! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je