{{ message.message }}
{{ button.text }}

Misschien moet er nog een wat meer onzinnig cadeau bij?

Max heeft nogal wijze interesses, daar hoort ook een te wijs verlanglijstje bij. Heel tof, maar...moet er niet iets wat meer 4-jarigs bij?

Afbeelding blog 'Misschien moet er nog een wat meer onzinnig cadeau bij?'

Het is bijna zo ver, de baard van onze zelfgeknutselde afknipkalender-Sint wordt al aardig kort. Zaterdag pakjesavond! Al geruime tijd van te voren was ik er mee aan de slag. Immers, als je iets leuks tegen komt, waarom wachten? En zo dacht ik toch ruim op tijd klaar te zijn. Nu was het wensenlijstje van mijn vierjarige mannetje hier en daar wat onconventioneel voor zijn leeftijd...Zo wilde hij een globe. Hij is erg geïnteresseerd in planeten en het universum. Hij miste de aarde nog. Kon hij meteen even kijken waar de mensen in China woonden, ahhh. Nemen we meteen een stukje aardrijkskunde mee. Zijn andere grote interesse is anatomie en fysiologie. Hoe werkt het lichaam? Welke spieren heb je allemaal? Hoe weet een paracetamolletje nou waar die heen moet, want je hebt niet altijd op de zelfde plek pijn. Hoe komt die daar? Waarom klopt je hart? Allemaal typische 'slaapvragen' van Max (van die lastige vragen als je hem net aan het instoppen bent, heeeeerlijk). Dus hij wilde nu héél graag een anatomiepop hebben, waar je zo van alles uit kan halen en op de juiste plek in kunt stoppen. Eh, oké?

In de tussentijd hadden we al een gaaf Playmobil-kasteel overgenomen van een grotere buurjongen die er overheen gegroeid was. Normaal belachelijk duur, nu een mooie prijs. Zeker met alle stoere ridders en draken er bij. Maar bij iedere hint er over leek meneer niet ál te enthousiast. Hij had liever een anatomiepop. Crap, die is niet bepaald makkelijk te vinden! Maar goed, tijdens het leuk spelen met zijn piraten van Playmobil, hebben we maar wat explicieter gehint. "Weet je wat écht gaaf zou zijn? Zoiets maar dan van ridders! Bijvoorbeeld een groot kasteel ofzo, die bestaan er ook van geloof ik!", zei ik terwijl het al verstopt op zolder lag. Ja toen leek het wel een tof idee. Pfew

Dus al met al hebben we, na soms wat zoekwerk, het nodige gevonden (vooral zoekwerk voor die anatomiepop, man wat een speurtocht! Of ze zijn 400 euro, de varianten die je op medische studies ziet, of ze zijn niet leverbaar. Uiteindelijk een kleinere betaalbare gevonden, mocht hij de interesse blijven houden, kijken we volgend jaar wel weer verder). Dus, een globe met lampje er in, een anatomietorso, een anatomieboek voor kinderen, een leuk leesboek, het Playmobil-kasteel met toebehoren en een klokje voor op zijn kamer in de vorm van een robot. 

Superleuk, maar...op het kasteel na wel heel 'nuttige', leerzame cadeaus! Natuurlijk, als hij maar blij is. Maar ik kan het niet helpen om een stiekeme koopdrang op te voelen borrelen, voor iets heerlijk ON-nuttigs. Zoiets wat je anders nooit zou kopen, maar waarvan je nu denkt 'ach doe eens gek' vanwege Sinterklaas. We zagen bijvoorbeeld van die grote Hulk-vuisten. Geweldige onzin. Hij zou het GE-WEL-DIG vinden en er de hele dag brullend mee rondrennen (ik zou er de hele dag 'Puny Human!' bij roepen. Fans van The Big Bang Theory snappen waarom :-) ). Zoals dat hoort bij een vierjarige. Laten die krengen nou net een portie te duur zijn (in de dertig euro voor een paar plastic vuisten, doe normaal). Zucht, maar zoiets...ja, zoiets in die hoek zou er nog wel bij mogen van mij. Of ga ik dan te ver? Hoe staan jullie in de hele cadeau-toestand van Sinterklaas? Eerst dacht ik weer eens te veel te hebben. Nu het moment supreme nadert twijfel ik of ik wel genoeg heb. Waaaah. Misschien nog één lekker onzinnig maar heel gaaf cadeautje dan?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je