{{ message.message }}
{{ button.text }}

Milieuvriendelijkheid Luiers

Zoals je wellicht al zelf kunt bedenken zijn luiers niet erg milieuvriendelijk. Dit simpelweg omdat het een wegwerpproduct is. In dit artikel vind je meer in informatie over milieuvriendelijkheid luiers.

Afbeelding blog 'Milieuvriendelijkheid Luiers'

Hoe milieuvriendelijker maken van luiers?

Wanneer je een luier weggooit, gooi je eigenlijk een hoopje papier, absorptiekorrels en plastic weg. Dit goedje is niet goed afbreekbaar en daardoor is de Milieuvriendelijkheid Luiers eg ver te zoeken.

Toch zijn diverse grote luiermerken bezig om dit goedje (papier, absorptiekorrels en plastic) beter afbreekbaar te maken. Het is en blijft een wegwerpproduct maar zoals vele andere producten worden de basis elementen en het productieproces stukje bij beetje verbeterd. Deze lijn trekt vlotjes door en we kunnen stellen dat, in hoeverre het kan, de luier steeds milieuvriendelijker wordt.

Alternatief wel milieuvriendelijk?

Er wordt vaak gedacht dat het meest bekende alternatief voor wegwerpluiers (de katoenen luier) een stuk milieuvriendelijker is. Niets is minder waar... Het regelmatig wassen en drogen van katoenen luiers kost ook een berg aan energie. Dus ook de milieuvriendelijkheid luiers van katoen is nog niet optimaal.

Wat je zelf kunt doen is je kindje redelijk snel zindelijk maken. Dat scheelt heel wat afval én voor jouzelf centjes. Voor de tussentijd hebben we wat goedkope luiers voor je geselecteerd (bekijk deze hier »), niet milieuvriendelijk maar wel handig qua kosten. Zo kun je je goed focussen op het zindelijk maken van je kindje! Succes!

Tags:

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je