{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn verjaardag

16 september is het weer zover, happy birthday to me :/

Afbeelding blog 'Mijn verjaardag' Achtergrond blur afbeelding

 Ik hou niet van mijn verjaardag! Daar! Ik heb het gezegd!

 Niet omdat ik een hekel heb aan ouder worden hoor, laat mij maar oud, rimpelig en grijs worden, geen probleem. En ook niet omdat ik geen zin heb om de visite te entertainen, in tegendeel zelfs, ik hou van een vol huis, maar niet als ik jarig ben. Het is ook niet dat ik niet van in de belangstelling staan hou, het is niet mijn levensdoel, maar ik kan er best mee omgaan. Maar wat is het dan wel?

 Het heeft ermee te maken dat mijn man en ik een tijdje geleden een aantal vrienden kwijt zijn geraakt. Deze vrienden kwamen sowieso al regelmatig niet op mijn verjaardag, omdat ze de maand september zo vol hebben met andere verjaardagen, maar op een gegeven moment is er iets voorgevallen in de vriendengroep en mijn man en ik hebben toen anders gereageerd dan dat men van ons had gehoopt. Niet uit kwaadwillendheid hoor en ik vind nog steeds dat wij eerlijk kunnen zeggen dat we hebben gedaan waarvan wij dachten dat het juist was, maar 2 stellen waren nogal teleurgesteld in ons en zegden de vriendschap op. Zonder een gesprek aan te gaan, zonder ons de kans te geven onze redenen uit te leggen, gewoon “Doei, ik hoef je nooit meer te zien.”

 Het probleem met mijn verjaardagen nu is, dat ik eerst al jaren maar moest afwachten hoeveel mensen er kwamen opdagen (haal ik minder taart en snacks in huis met de kans dat ik te weinig heb, of haal ik meer in huis met de kans dat ik een heleboel moet weg gooien?) en dat ik nu niet zo goed weet wie ik allemaal kan uitnodigen, zonder weer afgewezen te worden. Misschien raar dat ik na zo’n voorval ineens problemen heb met mijn verjaardag, waarom niet met mijn man zijn verjaardag, of met die van de kinderen? Geen idee, maar zo voelt het nou eenmaal. Ook een beetje raar naar mijn huidige vrienden toe, want die hebben niets gedaan om deze onzekerheid/ dit wantrouwen te verdienen.

 Ik wil dit soort dingen natuurlijk niet overbrengen op mijn kinderen, dus elk jaar weer twijfel ik over hoe ik mijn verjaardag het beste kan aanpakken. Dit jaar heb ik er voor gekozen om alleen mijn ouders en mijn zus met haar gezin uit te nodigen. Zo zien mijn kinderen tenminste niet dat ik me door onzekerheid van leuke dingen laat weerhouden.

 16 september is het weer zover, happy birthday to me :/

Tags: #Mom life, #post

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je