{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn repertoire is wat eenzijdig.

Al ligt mijn talent duidelijk ergens anders dan bij zingen, toch doe ik het graag en vol overgave. Alleen is mijn repertoire ietwat karig.

Afbeelding blog 'Mijn repertoire is wat eenzijdig.' Achtergrond blur afbeelding

Toen Elfa net geboren was moest ik er even aan wennen, zingen voor een baby. Maar ik merkte al snel dat ze er rustig van werd dus ik zong wat af met haar op mijn arm. Als je elke dag meerdere malen aan het zingen bent raakt je al snel verveeld van steeds dezelfde liedjes zingen. 

Ik kwam erachter dat ik eigenlijk bar weinig liedjes in mijn repertoire heb. Na veel graven in mijn geheugen kwam er steeds meer terug en ook internet biedt gelukkig uitkomst als je een tekst niet meer precies weet. 

Nu Elfa wat ouder is gaat ze de simpele liedjes proberen mee te zingen. Heel erg leuk en schattig als ze mijn liedjes afmaakt. Maar het zijn weer steeds dezelfde liedjes. Kinderen houden nu eenmaal van herhaling, dus als ik vraag wel liedje ik moet zingen zijn er zo'n vijf mogelijkheden: Poesje mauw, Hondje waf, Ik zag twee beren, In de maneschijn of Slaap kindje slaap. Want dit zijn ook de liedjes die ze al voorzichtig mee kan zingen. De andere liedjes liggen weer achter in mijn geheugen te verstoffen terwijl ik het zo leuk vind om die ook te zingen. En Elfa geniet er ook van als ik "lelijke meloenenkop" schreeuw als ik "Keesje de Jordaan" zing of de koningin die tegen de "Koning van Siam" schreeuwt dat hij een koning van niks is. 

Allemaal leuke liedjes en ik moet ze echt meer gaan zingen. Soms vergeet ik het gewoon, om even lekker te gaan zingen met zijn tweeën en dan niet dat eeuwige "Poesje mauw" of het hopeloos ouderwetse "altijd is kortjakje ziek". 

Ik ben qua repertoire een beetje in mijn eigen jeugd blijven steken. Ik ken alleen maar ouderwetse liedjes, zelfs liedjes uit de jeugd van mijn oma zing ik nog, omdat ik die van haar geleerd heb vroeger. Er zijn vast ook hippe, moderne liedjes die ik me nog eigen kan maken en die iets minder ouderwets zijn. 

Wie geeft me leuke tips? Wat zit er bij jullie allemaal in het repertoire?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je