{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn ouders hebben ook een naam

Mijn kleine talenwonder heeft iets nieuws ontdekt. Papa en mama en opa en oma hebben ook een voornaam. Dat moet ze natuurlijk uitproberen.

Afbeelding blog 'Mijn ouders hebben ook een naam'

wat een ontdekking: mama wordt door niemand anders mama genoemd, behalve door haar. Waarom zou ze dan nog mama zeggen?

Natuurlijk zegt mijn man weleens: "laat maar aan mama zien" of iets dergelijks. Maar als hij mij roept gaat hij echt geen mama of moeder zeggen. We leven immers niet meer in 1950 gelukkig. 

Dit weekend waren we bij mijn ouders. Nadat ze onze namen had ontdekt waren nu opa en oma aan de beurt. Ze vond het zelf erg grappig maar ik weet niet wat ik ervan vind. Ik ben niet zo'n ouderwets type, maar houd wel van tradities. Je ouders of grootouders bij hun voornaam noemen vind ik voor mijn gevoel te vrij. Daarin ben ik dan echt wel traditioneel. 

Ik ben opgevoed met u zeggen tegen mijn grootouders en meneer en mevrouw zeggen tegen vreemden. Geen hey roepen, maar een naam. Je zegt netjes dankjewel en alsjeblieft en blijft zitten aan tafel totdat iedereen is uitgegeten. 

Deze etiquette regels houd ik bij Elfa ook aan. Ze zegt al netjes dankjewel en soms ook alsjeblieft. Maar meestal zegt ze als ze iets aangeeft ook dankje. Maar dit is natuurlijk ook lastig dus voor nu vind ik dat al heel netjes. Ze groet mensen vriendelijk en ze moet van mij ook netjes gedag zeggen bij het weg gaan. Soms wil ze niet, dan doe ik het netjes voor en vaak komt er dan toch wel een groet. En daar hoort voor mijn gevoel ook bij dat je je ouders niet bij hun voornaam noemt.

Het is natuurlijk een ontdekking die even uitgeprobeerd moet worden. Maar als we consequent papa, mama, opa en oma blijven zeggen dan zal ze ons vast wel weer zo gaan noemen. Ik ga er in elk geval niet in mee. 

Nu zal er een extra verwarrende factor voor haar zijn bij het noemen van voornamen. Haar andere oma heeft namelijk geen opa meer maar wel een hele lieve vriend. Die noemt ze dan wel weer bij zijn voornaam. Tja, lastig hoor voor zo'n klein meisje die net leert praten, al die verschillende namen. 

Ze noemt ons sinds kort ook weleens "liefie" dat vind ik dan wel weer heel schattig, als ik dan toch mag kiezen...

En jullie? Hoe heet jij voor je kind(eren)? En proberen ze ook weleens een andere naam uit?

Tags: #Kids & Zo

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je