{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn normale brein wordt ingewisseld voor babybrein

Een kwaaltje waar vrouwen last van krijgen als ze zich gaan bezighouden met kindjes: het babybrein. Ik vertel je over mijn babybrein!

Afbeelding blog 'Mijn normale brein wordt ingewisseld voor babybrein'

Sinds mijn man en ik hebben besloten om voor ons eerste kindje te gaan, ben ik steeds meer bezig met baby'tjes. Heel eerlijk, ik ben nooit een kindervriend geweest. Huilende kinderen vond ik maar irritant en spelen met kinderen kon ik al helemaal niet. Maar nu? Nu speel ik kiekeboe met elk kindje wat ik tegenkom en kan ik alleen maar dromen om dit ooit met mijn eigen kindje te doen. Ik werk in een winkel en ooit zei een zwangere vrouw dat ze dingen vergat, omdat ze een "baby brein" heeft. 'Wat een onzin', dacht ik toen. Nu begrijp ik dat haar hoofd waarschijnlijk gewoon overloopt met alle informatie over zwangerschap en baby's die ze heeft opgezocht op allerlei zwangerschapswebsites. Want heel eerlijk dames, dat doen we toch iedere vrije minuut van de dag? ;)

Goed. Het babybrein zorgt ervoor dat we aan baby's denken bij alles wat we doen. Als ik nu iemand ontmoet, denk ik: 'Hmmm misschien is dat een leuke naam voor ons kindje...'. Of het is juist een naam die op de NEE-lijst komt en begrijp je niet dat iemand z'n kindje zo'n gekke naam kan geven. 

Gister was ik in de stad om nieuwe spulletjes te kopen. Het gebruikelijke: basics bij H&M, werkkleding bij Vanilla, schoenen bij van den Assem, woonaccessoires bij ZARA Home, etc... Drie keer raden op welke afdeling ik steeds liep. Juist, de babyafdeling. Dit is waar het babybrein ons naartoe stuurt en waar we smelten bij alle schattige dingetjes waar we ons baby'tje in willen hijsen. 

Conclusie van dit verhaal: Het babybrein is sterk. En voor de mevrouw die ongeveer een jaar geleden hoogzwanger was en tegen haar vriendin zei dat ze last had van een babybrein: ik begrijp je nu.

Tags: #Mom to be

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je