{{ message.message }}
{{ button.text }}

MIJN MIJN MIJN... SAMEN spelen

​SAMEN spelen of niets om te delen. XD. Hoe ik probeer om me Kids te leren SAMEN te SPELEN.

Afbeelding blog 'MIJN MIJN MIJN... SAMEN spelen'

MIJN MIJN MIJN.... ik weet nog heel goed dat we ongeveer 2 jaar geleden op kraamvisite gingen en de pas geworden grote zus met onze knul ging "SAMEN spelen". 

Onze zoon mocht alleen spelen met het geen wat zij zei waar hij mee mocht spelen, op het moment dat hij nog maar keek naar iets anders was het jawel MIJN MIJN MIJN. 

natuurlijk zoals iedere ouder en zoals ook onze ouders altijd zeiden zei de vermoeide pas opnieuw geworden moeder die haar energie op gezogen was SAMEN spelen. 

Zelf was ik al in gedachten bezig om te bedenken hoe ik dat zal doen, zal ik ook gelijk zeggen SAMEN spelen of zou ik het even iets langer aan kijken om te zien of ze het zelf onderling kunnen oplossen . 

Nu eenmaal bijna 2 jaar verder en nog een zoon rijker, kom ik erachter dat het zich, inderdaad kan oplossen door de kinderen in kwestie gewoon even te laten en het goed in de gaten te houden. 

Maar dat dat zeker niet in ieder geval het beste is. 

Toen onze zoon nog wat jonger was liet hij alles van zich afpakken, op een dag waren we lekker aan het meertje aan het zonnen waar er een meisje op hem af komt lopen en de tut uit zijn mond pakte. 

HIJ DEED NIETS, HELEMAAL NIETS. 

niet huilen, niet schreeuwen, niet duwen en niet trekken of noem maar op... Hij was gewoon versteend en keek het meisje na terwijl zij weg liep met zijn tut in haar mond. 

Gelukkig is hij daarin al een stuk gegroeid, laat zich niet meer zomaar dingen afpakken ondanks dat hij nog steeds terughoudend is, bijt hij al iets meer van zich af. 

Toen hij een paar maanden terug met de 2jaar oudere buur jongen op zijn kamer aan het SAMEN spelen was, hoorde ik vanaf beneden ineens een mooi koor van gegil. Toen ik mezelf naar boven had gehaast zag ik ze beide klapvastig aan een magnetische tekenbord.  Beide waren ze niet bereid om dit los te laten en met iets anders te gaan spelen. 

Waar ik nog maar 1 ding kon bedenken om maar niet te hoeven zeggen SAMEN spelen, heb ik de jongens duidelijk gemaakt dat als ze niet in staat zijn om te delen of te schipperen door eerst de 1 en dan de ander er mee te laten spelen er dan maar niemand mee kon spelen. Ik heb het tekenbord vervolgens mee naar beneden genomen. 

Verbaasd dat ik was hebben ze daarna nog dik een uur rustig SAMEN gespeeld, tot ze naar beneden kwamen om even lekker wat te drinken en een chippie te eten. 

Nu kan ik alleen nog maar blij zijn dat ik in ieder geval voor thuis een oplossing heb voor het SAMEN spelen akkefietje. 

En wat dat MIJN MIJN MIJN betreft, op de oudste kan ik alleen maar heel erg verliefd zijn als hij vol trots tegen de andere kindjes om hem heen zegt, dat is MIJN broertje, dat is MIJN mama, dat is MIJN papa en dat is MIJN HANJA(lees tante anja). 

Tags

Kids & Zo

🐞  Heb je een suggestie, of werkt er iets niet? Laat het ons weten! Probleem Melden
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
Login

Account aanmaken