{{ message.message }}
{{ button.text }}

mijn mening over de vluchtelingen

In mijn vorige blog wilde ik er niet te veel op ingaan vandaar deze blog over de vluchtelingen.

Afbeelding blog 'mijn mening over de vluchtelingen'

toen de vluchtelingenstroom net op gang kwam was ik helemaal voor de opvang van de vluchtelingen. Ik heb heel wat discussies gevoerd hierover en heb echt met mijn oren staan klapperen hoe onbeschoft mensen reageerden opmerking als 'dat ze maar mogen omkomen in zee' is nog maar 1 van de vele opmerkingen die nog niet eens het ergste waren. 

Mensen laten hun eigendommen en vaderland achter omdat ze niet veilig zijn. Moeten een lange afgrijzelijke weg af leggen (al dan niet met kleine kinderen en zelfs baby's) op zoek naar veiligheid waar mensensmokkelaars graag gebruik van maken en al hun geld inpikken. Als ze die reis al overleven komen ze in een land waar de gebruiken totaal anders zijn en mensen vooral roepen dat je hun cultuur moet respecteren en je als het ware je hele persoonlijkheid in de prullebak moet gooien (want cultuur en gebruiken maken voor een groot deel ook je persoonlijkheid) De angst die ze al meegenomen hebben uit het oorlogsgebied (waarschijnlijk met een depressie erbij), de angst die de reis heeft meegebracht (bijna elke vluchteling heeft wel iemand zien sterven onderweg), de angst wat je te wachten staat in het nieuwe, vreemde land waar je komt waar je ook nog eens uitgekotst word daar een groot deel van de mensen. Ik had medelijde met hun, heel veel medelijde

MAAR..... ik kwam erachter dat er heel veel (jonge) mannen hierheen komen omdat ze denken dat het hier het paradijs is, niet alleen uit syrie maar ook bv turkije, hup paspoort weggooien en je bent een vluchteling. Vechtpartijen, mishandeling en verkrachtingen, dat lijkt me wel het laatste waar je mee bezig bent als je vlucht. klagen over de azielzoekerscentra etc. Hoe blij ben je dan dat je in een veilig land bent? Laat ik duidelijk zijn DIT ZIJN NIET DE GEVLUCHTE MENSEN UIT EEN OORLOGSGEBIED maar de misbruikmakers op zoek naar het paradijs (dat zal ff tegen gevallen zijn) door mee te gaan met deze vluchtelingenstroom.

Dus nee ik kots de vluchtelingen niet uit maar wel de mensen die hier zwaar misbruik van hebben gemaakt, hierdoor heb ik nog meer medelijde gekregen voor de echte vluchtelingen, helaas zien veel mensen alle vluchtelingen als slecht, zoiets als de gezegde zegt alle mensen over 1 kam scheren ;) zie iedereen als individu, geef de echte vluchtelingen een kans hier. Laat ze een beetje welkom voelen.

Leef je in en denk hoe zou ik me voelen als ik in hun schoenen stond. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je