{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn meest favoriete kledingstuk

Ik ben geen mama op kekke hakjes. Ik ben ook geen mama die zich elke dag in een kokerrokje of ultra strakke jeans hijst.

Afbeelding blog 'Mijn meest favoriete kledingstuk' Achtergrond blur afbeelding

En die mama met mooie opgestoken haren? Nee dat ben ik ook niet. De mama op het schoolplein met haar roze crocks, trainingsbroek, fleecevest en ik-kom-net-uit-bed kapsel? Gelukkig, dat ben ik óók niet.

Ik ben een 'gewone' mama. Ik kleed me leuk aan, voorzie mezelf van een beetje make-up en doe mijn haren in een nonchalante knot. Ik kies voor kleren die er leuk uitzien, maar ook makkelijk en praktisch zijn om te dragen. Ik wil met mijn kinderen kunnen rennen als dat nodig is zonder te struikelen over mijn high heels. Ik wil met ze in de zandbak taartjes bakken en kastelen bouwen zonder na te denken of mijn heupbroek niet ergens halverwege mijn knieën hangt en ik met een enorme bouwvakkersdecolleté te kijk zit. En als we naar een indoor-speeltuin gaan klim ik lekker met de kids mee zonder me zorgen te hoeven maken over mijn hippe kapsel en mijn door zweet uitgelopen make-up.

Misschien dat ik dan niet de award voor meest-hip-uitziende-mama-van-het-jaar win, ik win ook absoluut niet de oscar voor meest-slonzige-mama-van-het-jaar. Want ik mag dan wel mama zijn en gaan voor comfortabel, praktisch en makkelijk, ik wil er wel goed uitzien. Want naast mama ben ik ook vrouw, collega, vriendin en vooral mezelf.

Nu moet ik bekennen dat ik van nature geen shopaholic ben (in tegendeel zelfs) en nooit een zwak heb gehad voor design-kleding en hoge hakken. Het 'doe mij maar gewoon, dan doe ik al genoeg' geldt ook voor mijn kledingkeuze, altijd al geweest. Ik ben geen opvallend type, ook niet wat kleding en make-up betreft. Maar ik wil er wel leuk, verzorgd en netjes uitzien. Mijn joggingbroek bewaar ik voor binnenshuize bankhangdagen, onopgemaakt (lees zorgvuldig aangebracht laagje mascara) het huis uit doe ik niet en mijn (oaky, soms ongekamde) haren verwerk ik in een nonchalante knot. Ik ben tevreden met wie ik ben en hoe ik eruit zie.

Momenteel is mijn favoriete kledingstuk: een zwart-wit gestreepte rok van de Hema. Toch een beetje strak, maar wel rekbaar genoeg om lekker én comfortabel met de kids met op de grond te zitten. Liefst gedragen met een zwarte legging/maillot/panty. Zo eentje van minimaal 60 denier, liefst 100. Want als ik dan ergens ga zitten, zit ik niet meteen in de kijk ;-).

En jij? Wat is jouw favo kledingstuk en waarom?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je