{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn mammacafé ervaring

Vele vriendinnen had ik er al over gehoord, nu heb ik er ook zelf kennis mee gemaakt het mammacafé.

Afbeelding blog 'Mijn mammacafé ervaring ' Achtergrond blur afbeelding

Het mammacafé

Verschillende vriendinnen gaan trouw naar het mammacafé , gaan regelmatig of hebben dit gedaan. Bij ons in Enschede gaan elke dinsdagochtend de deuren open van Fellini`s een lunchroom, restaurant en uitgaansgelegenheid. Van 10 tot 11:30 worden (aanstaande) mama`s en hun baby`s ontvangen met een drankje (lees thee, koffie of fris). Het is dan samen kletsen, ervaringen uitwisselen, andere moeders ontmoeten en er zijn regelmatig deskundigen op verschillende gebieden aanwezig. Denk bijvoorbeeld aan verpleegkundige en lactatiekundige. Ook worden er ook soms workshops georganiseerd. Deze keer waren er allemaal informatie standjes over opvoeden, babyvoeding en leuke kraamcadeau`s. 

Eerste indruk

Toen ik binnenkwam voelde ik me nog een beetje overdonderd door al die baby`s en renende kleuters. Persoonlijk was het ook best confronterend aangezien ik een wiegendood moeder ben, en sinds het overlijden van mijn dochter ben ik bewust aan de kant gegaan voor baby`s. Gelukkig zag ik snel de vriendin zitten met wie ik afgesproken had. Haar zoontje had ik een paar weken geleden voor het eerst en laats gezien en nu was hij alweer 7 weken. 

Ze stelde me vrolijk voor aan verschillende moeders. We gingen even van de drukte weg aan een tafeltje zitten. Voor de kleine man en deze mama-to-be-again wel even prettig. Er waren niet veel zwangere vrouwen, en de vrouwen die zwanger waren hadden een mini mensje bij zich. Mijn bescheiden buikje wekte wel vragen op. "Hoe lang ben je al zwanger?" "Ja al 36 weken, nog 4 te gaan". Ik kreeg een steevast antwoord "wat heb je een mooie kleine buik". Voor sommige vrouwen was dit genoeg aandacht voor mij, en weer terug naar hun eigen kindje. Sommige vroegen wel door, ook eigenlijk allemaal met de zelfde vraag "Je eerste"?. En dat is de vraag waar ik altijd moeite mee heb, wat zeg je tegen een moeder met een baby van een paar weken op de arm. Toch vertel ik dat dit nummer twee is, en dat nummer 1 van juni 2013 is. Als ze door vragen wil ik best vertellen dat ze is overleden, maar zolang ze niet vragen waar mijn dochter nu is, vertel ik het ook niet. Het leek me zo wie zo wel een clubje vrouwen die veel met elkaar kletst, dus als er 1 of 2 het weten, weten het in no time meerdere het. 

Drukke boel

Ik heb samen met de vriendinnen en later met andere moeders gezellig thee gedronken. Onderwerpen zoals borstvoeding, kolven, inentingen en gewichtstoename bij pasgeboren baby`s kwamen voorbij. Over veel onderwerpen kon ik dus gelukkig al wel mee praten. Anne kreeg borstvoeding en door mijn slagroom melk was ze snel boven gemiddeld. Ondertussen zat ik lekker met het zoontje van de vriendin te knuffelen. 

Af en toe kwam er een dame van de organisatie aan tafel, maar ze had weinig aandacht voor mij. Wel voor de dames die er regelmatig kwamen. Maar het scheen ook veel drukker dan normaal te zijn, ik kan me voorstellen dat de dames met baby`s even iets meer aandacht kregen. De parkeerplaats van de kinderwagens was verplaatst en drinken uitserveren systeem was veranderd. Normaal kwamen ze met hete dranken op dienbladen door de groepen met kinderen, nu werd alles op de bar gezet en moeders moesten zelf pakken. Dit was gedaan ivm veiligheid. Een goede call wat ik me kon indenken, kijken naar de drukke peuters die door het café/restaurant heen renden.

Positieve ervaring

Het kwam allemaal heel positief over op mij. Ik heb ook als aanstaande moeder even langs de kraampjes gekeken. Voor mij kwam er persoonlijk al genoeg op me af dat ik me niet te erg heb bezig gehouden met de kraampjes. Te veel prikkels anders. Over ongeveer vier weken zou mijn kleine nummer twee geboren worden. En ik denk dat het mammacafé wel een vaste dinsdagochtend prik kan worden. Even met je kleintje weg, even met andere mama`s ervaringen delen en vriendschappen sluiten. Als jonge moeder komt er zoveel op je af, soms heb je anderen nodig om dit te delen. 
Ik hoop ook voor andere (aanstaande) moeders dat dit in hun omgeving is. Het is echt een aanrader.

XoXo

Tags: #Mom life

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je