{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn kinderen doen aan teambuilding: ze douchen.

Je hebt wat over voor je kinderen. Natuurlijk sta je aan de zijlijn om ze aan te moedigen tijdens hun sport. Daarna begint de 'pret'.

Afbeelding blog 'Mijn kinderen doen aan teambuilding: ze douchen.'

Mijn jongens zitten op voetbal. De jongste van zes is ook gestart met het spelen van wedstrijden op de zaterdagochtend. En dat betekent vaak vroeg op, nog vroeger dan op een doordeweekse dag. We hebben er wat voor over, mijn man en ik. Onze vrije zaterdag staan we vroeg te juichen aan de zijlijn. 

De club waar mijn zoons op zitten promoot Fair Play. Een heel beleid over sportief gedrag, ook aan de zijlijn. Ben ik helemaal voor. Ik hoor ook weinig ouders die negatief zijn tijdens de wedstrijd van de pupillen. En zo hoort het ook. 

De club waar mijn zoons op zitten promoot ook de teambuilding. Een heel beleid, volgens de site komt dit beleid van de KNVB. En dat houdt onder andere in: samen douchen aan het einde van de wedstrijd. 

En daar begint mijn strijd: twee jongens in verschillende teams. Tegelijk douchen, maar niet in dezelfde kleedkamer. Want ja, het gaat om teambuilding en dus zitten ze bij hun eigen team. Met nog een ander team. En soms nog een, als tijdens de trainingen niet alle kleedkamers open zijn. Vijf douches. Allemaal blote, rillende jongetjes die op hun beurt wachten. Ouders die - bijna- schreeuwen: ' Ben je nou nog niet klaar! Kom uit die douche!'  Jongetjes die vanuit de douche met hun blote voeten in het vieze gras lopen die van de voetbalschoenen af zijn gevallen. Omdat de slippers weer eens zijn vergeten. 

En een moeder die met haar net schoongewassen zoontje om de hoek kijkt van de andere kleedkamer en dan tot haar ergernis ziet dat haar oudste nog in zijn voetbalkleren zit en zich pas uitkleed wanneer de rest klaar is met douchen. Anders krijgt hij het koud. En dat wilt hij niet. En zo zijn we vaak veel later thuis dan wanneer we rustig kunnen douchen thuis.

Mijn jongens zitten op voetbal. En daar geniet ik van. Behalve tijdens het douchen. 

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je