{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn eigen mamamijlpaal

Bij elk begin komt vaak ook een einde, maar dat het zoveel impact zou hebben dat had ik niet verwacht.

Afbeelding blog 'Mijn eigen mamamijlpaal'

Elke mama heeft en krijgt ermee te maken met de standaard vragen die gaan over de voedingen van je kindjes. Of ze nou al geboren zijn of dat ze al lang naar school gaan. Het is lange tijd taboe geweest om je kindje flesvoeding te geven in plaats van borstvoeding en dan vooral met de wetenschap erachter als het had gekund. Veel mama's weten dan vaak niet wat ze moeten antwoorden en krijgen soms zelfs het gevoel dat ze hierin hebben gefaald omdat ze de fles hebben gegeven. Tegenwoordig is het bijna omgedraaid en is het bijna uniek als je borstvoeding geeft in plaats van de fles. 

Zelf heb ik hier ook veel moeite mee gehad, steeds maar weer de vraag en ervan uitgaande dat ze weten wat je als voeding geeft. Ik kreeg wel veel positieve reacties met vooral open monden van ongeloof, want blijkbaar komt het bijna niet voor wat ik heb gedaan. Ook al voelde het voor mij zo natuurlijk en heb ik het met alle liefde gedaan die ik aan mijn meisjes kon geven. Het helemaal één worden, skin to skin, alles om je heen vergeten en dan de rijkdom hebben om er voor te kiezen om dit moment met zijn drieën te delen of één op één. Liedjes neuriën of juist ondertussen in slaapvallen terwijl je de warmte van het kleine lijfje tegen je aan voelt. Handjes die je aan het ontdekken zijn en oogjes die bijna niet meer open kunnen blijven maar er hard tegen vechten omdat ze zo graag naar je kijken. 

Maar zoals bij zoveel dingen, is er vaak bij een begin ook een einde. Een soort mijlpaal. 9 maanden heb ik het mogen doen. 9 maanden heb ik mijn meisjes elke dag zelf kunnen voedden met borstvoeding. Alleen Heam heeft tussentijds één keer per dag een extra fles gehad omdat ze achterbleef in de groei. Maar dat heeft mijn kleine meisje al snel weten om te draaien zodat ze weer volledig bij mij mocht drinken. Toch is nu na 9 maanden echt het moment gekomen dat ik er afscheid van moet nemen. Het begon te veel van mij te eisen. Ik was erg moe, mijn reserves raakten op en ik bleef maar afvallen. Dit kon niet meer en ik kreeg het advies van de arts om binnen twee weken volledig te stoppen. 

Geloof me, twee weken zijn jammer genoeg zo voorbij. Gelukkig kregen de meisjes al wel een ochtend en een avondfles waardoor ik in totaal nog maar 6 tot 8 voedingen hoefde af te bouwen. Dit ging toch sneller dan dat ik me zelf had voorgesteld en het geeft een gevoel alsof je moet afkicken. Het "ontzwangeren" begint weer van vooraf aan, inclusief alle hormonale-emoties van dien, alleen ben ik nu ook mijn mooie ronde cupmaat kwijt. En alsof het zo moet zijn werden de meisjes rond de dag dat ik geen enkele voeding meer gaf eenkennig en wilden ze niets anders dan alleen nog maar bij mij zijn. Kortom een mooi einde met een mooi nieuw begin. 

Tags: #Mom life

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je