{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mijn dochter voelt zich een jongen - Deel 4

​Veel verdriet, onrust en onbegrip de afgelopen periode. Een lastige periode waar we even doorheen moeten, nou ja we... ik eigenlijk.

Afbeelding blog 'Mijn dochter voelt zich een jongen - Deel 4'

De laatste tijd is het erg hectisch bij ons thuis. Niet alleen omdat we als gezin nou eenmaal anders zijn, maar omdat alle tegenslagen altijd tegelijkertijd komen. Je kent het wel, de wasmachine gaat kapot, hoppaaa nog geen dag later begeeft de stofzuiger het en alles komt altijd in drieën zeggen ze bij ons altijd... dus ja hoor ook de auto krijgt zijn kuren... grrrr! Heel vervelend. Nu zijn dit allemaal materiele zaken en die zijn altijd vervangbaar, maar mijn gezin, familie en werk zijn zo makkelijk niet vervangbaar, zeg maar gerust niet.

Nu zitten we thuis midden in een verbouwing en er gaat meer mis dan goed. Dan komt daarbij dat het bedrijf waar ik werk op zijn einde loopt. Het zal niet lang meer duren of we staan allemaal op straat... en ja je blijft maar de schone schijn ophangen bij vrienden en kennissen. Alles gaat toch altijd goed? Nou niet dus.

Zo hadden we vorig weekend een bruiloft van mijn nicht. Onwijs leuk! De hele familie mocht komen en zo ook wij met Saar. Het was prachtig, hoe ze werd weggegeven door mijn oom, de mooie witte jurk, de openingsdans en natuurlijk haar haren, make up en boeket. Op dat moment werd het me teveel. Ik besefte me ineens dat ik dit misschien wel nooit op deze manier zou meemaken met onze Saar. Op datzelfde moment tikt Saar me aan en zegt: "Mama, ik trouw later in pak net als Jim". Ik kon mijn tranen niet bedwingen... zo stom eigenlijk. Ik wil toch niets liever dan een gelukkig en blij kind? Waarom wil ik dan zo graag dat Saar blij zou zijn als een meisje? Misschien omdat het dan allemaal wat makkelijk zou zijn voor ons als ouders zijnde? Het klinkt heel egoïstisch zo op papier, maar het is zo lastig om te accepteren anders te zijn dan anderen... Ik heb het er behoorlijk zwaar mee de laatste tijd. Ik hoop maar dat het vanzelf weer overgaat en ik snel weer vol goede moed met Saar kan shoppen op de jongensafdeling zonder emotioneel te worden.

Tags

Mom life

🐞  Heb je een suggestie, of werkt er iets niet? Laat het ons weten! Probleem Melden
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
Login

Account aanmaken