{{ message.message }}
{{ button.text }}
Afbeelding blog 'Mijn bizarre bevallingsverhaal '

Ons bevallingsverhaal begint bij het moment dat wij een keuze moesten maken om thuis of in het ziekenhuis te bevallen. Het werd het ziekenhuis, toch om zo alle risico’s te hebben afgedekt. Alleen zijn we nooit in het ziekenhuis aangekomen. 

Een week voordat ik was uitgerekend had ik het idee dat de geboorte begon, ik voelde van alles, maar ik was niet helemaal zeker. Ik overlegde met mijn man en we besloten ons in huis te verschansen en lekker in een Netflix serie te duiken. Maar in een paar minuten kreeg ik onwijze pijnscheuten te ontstaan, ik besloot om lekker een warme douche te nemen. 

Helaas bleven de pijnscheuten maar komen, het moesten de weeën zijn. Ik kon niet meer op mijn eigen benen staan en mijn man was aardig in paniek op dat moment. Hij belde de verloskundige en precies op dat moment wist ik dat ik moest persen. Ik schreeuwde het uit. 

Gelukkig was de verloskundige al na een kwartiertje bij ons. Vanaf het moment dat ik het gevoel had dat de bevalling was bonnen, waren we nog maar een uur verder. Ik schoot in paniek omdat ik al zo’n heftige pijn had gehad dat ik me ineens realiseerde dat dit zo nog heel lang door kon gaan. Dat hou ik absoluut nooit vol, dacht ik. Ik wilde ineens super snel naar het ziekenhuis, omdat ik echt ineens heel bang was. 

De verloskundige was resoluut. We mochten helemaal nergens heen, want dan zou de baby in de auto ter wereld komen. Ze maakte gauw alles klaar voor de bevalling in de slaapkamer en na 5 keer persen was onze zoon geboren. In totaal een bevalling van een kleine 2 uurtjes.

Lieve mama’s, dit verhaal is niet bedoeld om jullie bang te maken. Wat ik heb begrepen, komt zo’n snelle bevalling maar heel weinig voor. Toch is het fijn om dit eens te lezen als je nog moet gaan bevallen. Het zal je vast niet gebeuren, maar nu weet je dat het ook super snel kan gaan. Helaas vond ik het snel bevallen  niet iets wat ik anderen toe wens. Ik heb het echt als heel heftig ervaren. Ik heb hier nog weken van bij moeten komen van deze voor mij traumatische ervaring. Maar gelukkig maakt de wolk van een zoon voor mij alles goed en is het het meer dan waard geweest. 

Liefs een anonieme mama. 

Note van de redactie: Je kunt op onze site gewoon anoniem je verhaal zelf posten. Maar wil je dat niet zelf doen maar wel je verhaal delen met andere moeders? Mail je verhaal dan naar info@mamaplaats.nlo.v.v. Anonieme Inzending

Vond je mijn blog interessant?

Vergeet me dan niet te volgen, dan mis je geen blogs meer van mij!

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je