{{ message.message }}
{{ button.text }}

Met je kind deelnemen aan een onderzoek?

Je kent ze wel, de brief van een onderzoeksbureau, oproepjes op sociale media en misschien vrienden die je persoonlijk vragen; doe jij mee?

Afbeelding blog 'Met je kind deelnemen aan een onderzoek?' Achtergrond blur afbeelding

Recent kreeg ik een brief van het UMC gericht aan mijn zoontje. Snel maakte ik deze open, want ik heb de gezondste kinderen van de wereld -de herhaaldelijke snotfeestjes daargelaten-, waarom krijg ik dan een brief van een Universitair ziekenhuis?
Wij, om precies te zijn onze jongste, bleek deel van de steekproef te zijn voor het RotaFam onderzoek. In de brief werd ons gevraagd of we mee wilden doen aan dit onderzoek. Hiermee wordt informatie verzameld over buikgriepvirussen bij jonge kinderen. In dit geval betekent dit dat je als gezin meedoet aan het onderzoek want er wordt onder andere gekeken naar de verspreiding binnen gezinnen.

Kort daarop zag ik via facebook een oproepje om mee te doen aan een onderzoek naar de taalontwikkeling bij jonge kinderen, wederom gericht op de leeftijdscategorie van mijn zoontje. En laat taalontwikkeling nou net iets zijn wat mijn interesse heeft!

Voor beide onderzoeken heb ik ons opgegeven. Ook met de jongedame hebben we al eens meegedaan met een onderzoek. Ik vind het leuk om mee te doen. Nou ja, behalve dan de poepsamples die ze voor het RotaFam onderzoek willen hebben. Ik kan dan alleen maar hopen dat het onderzoek naar de taalontwikkeling wat beschaafder blijft, maar kan me ook niet indenken dat daar hele gekke samples aan te pas komen.
Voor het geld hoef je er niet aan deel te nemen. Een VVV-bon van een paar euro of een tijdschriftenbon -waarmee je alleen met bijbetaling iets kan bestellen, heel handig!- is voor mij niet de toegevoegde waarde.
Ik vind het belangrijk dat er onderzoek wordt gedaan naar de ontwikkeling van kinderen. Zodat we weten wat normaal of gemiddeld is en dat wat daar ernstig van afwijkt aan kunnen pakken. Ik wil weten wat het beste is voor mijn kind, of het nou gaat om voeding, producten of opvoeding. Misschien niet persé omdat ik altijd het beste kies, maar wel omdat ik een onderbouwde keus wil maken en andere ouders dezelfde kans wil geven.

Heb jij wel eens een uitnodiging voor een onderzoek gehad, en deed je hieraan mee? Of zou je mee willen doen aan wetenschappelijk onderzoek als je de kans hiervoor kreeg?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je