{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mannen met (luier)tassen

Er is niets dodelijker voor de mannelijkheid om met een luiertas rond te lopen.

Afbeelding blog 'Mannen met (luier)tassen' Achtergrond blur afbeelding

Het is al een tijd geleden dat de man van modeontwerpers een tas mag dragen. A menpurse - noemt men dat. Een beetje cynisch om de moderne man nog meer te castreren. Maar er is niets dodelijker voor de mannelijkheid om met een luiertas rond te lopen.

Ik bedoel natuurlijk niet dat een moderne man geen luiers hoeft te verschonen. Nee, dat willen wij moderne vrouwen juist wel! Maar tegelijkertijd kiezen wij een luiertas waarmee onze man zeker niet gezien wil worden. En zeker niet door zijn vrienden. Dat is nou een beetje hypocritisch van ons vrouwen! Daarom moet ik altijd een beetje lachen als ik een papa voorbij zie lopen met een paarsgekleurde, bloemetjes luiertas met een blik vol wanhoop en machteloosheid. (O God, laat niemand van de voetbalclub me zo zien). En ja, natuurlijk was hij niet betrokken bij de aanschaf van de tas. Je heb deze tas niet zo maar gekozen. Dit was een goed overgewogen beslissing. Nee, hij had geen interesse (In het beste geval kijkt hij heel even over je schouder mee op de webwinkel waar je zit te kijken. “Ja, ja die is óók heel mooi...”) maar toen wist hij nog niet wat deze keuze voor hem in zou houden. Ja, schat jij moet daarmee ook rondlopen!

Ik heb dit zelf helemaal niet doorgehad totdat een zwangere vriendin met een enorme probleem zat. Ja - zegt ze - weet je hoe moeilijk is het om een goede luiertas te vinden?! Hoezo - vroeg ik, want je heb ongeveer één miljoen luiertassen op internet te liggen wachten voor een zwangere met een creditcard. Maar misschien wist ze het nog niet. Het is onmogelijk om een luiertas te vinden die hij ook zal willen dragen. - antwoordt ze. Ja, dat had ik helemaal niet door.

Bij ons ging het zo, tijdens mijn zwangerschapsverlof ging ik winkelen en hij naar zijn werk. Dus ik heb het hem niet eens gevraagd. Nee, dat kwam helemaal niet in mij op. Wat moet hij over een luiertas nou te zeggen hebben? Maar mijn vriendin heeft gelijk. Als wij een man met een luiertas willen zien lopen, moet die luiertas ook beetje aan zijn behoeftes voldoen. En wees eerlijk, die zijn niet zo hoog als het over tassen gaat. Wat neutraal van kleur, geen grote bloemen... als een vuistregel mag je gebruiken wat een vier á zes jarige meisje zou super leuk vinden, vindt je man niks. Helemaaaaaal niks. Zijn ze makkelijk te vinden? Nee! Voor elke mannenluiertas heb je 10 leuke luiertassen. Dat schiet niet op.

Ik heb een aantal mannelijke collega’s, vrienden en natuurlijk mijn eigen man gevraagd om uit een heleboel (200+) luiertassen een aantal te kiezen. Wat zou jij oké vinden? Want wees eerlijk, leuk wordt het voor hen nooit. Ze hebben een mannenluiertassen voor mij uitgekozen inclusief een winnar - een ultime mannenluiertas! Benieuwd naar de resultaten? Kijk op onze website - deCommode.nl

En ja, nu moet ik zelf af en toe een beetje om mijn eigen man lachen als ik hem zie rondlopen met onze luiertas en ik vraag me dan af hoe hij mijn zwangerschapskeuze kan verdragen...

Hoe hebben jullie het geregeld? Welke tas heb je gekozen? Was je man daarbij betrokken? Wil hij die tas ook dragen? Ik ben heel benieuwd dus laat het weten in de comments!

Foto credit: Cheon Fong Liew via Flickr

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je