{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mamatorial: Nieuwe slaapzak = doorslapen?

Cas is 10 maanden en eigenlijk al geen ‘echte’ baby meer. Hij ontwikkelt zich razendsnel. Maar doorslapen? Ho maar!

Afbeelding blog 'Mamatorial: Nieuwe slaapzak = doorslapen?'

Babyzoon Cas is 10 maanden en eigenlijk al geen ‘echte’ baby meer. Hij kruipt het hele huis door en als hij achter een loopkarretje staat, doet hij soms per ongeluk een paar stapjes! Hoewel hij zich qua ontwikkeling gedraagt als een ware dreumes, is hij wat slapen betreft net een pasgeboren baby…

Vriendinnen met een baby van een maand of 6-7 vertellen dat hun kleintje allaaaang doorslaapt. Vorige week sprak ik zelfs een vriendin die een baby heeft van amper 3 maanden. Ze vertelde, alsof het de normaalste zaak van de wereld is, dat zoonlief met 8 weken al doorsliep! Doodongelukkig word ik van die verhalen. Dat wil ik ook! Wat doe ik verkeerd? Heeft Cas het in het holst van de nacht te koud, te warm, honger, dorst of gewoon behoefte aan een knuffel en kus van mij? Het roer moet om! Tijd voor een nieuwe slaapzak!

Omdat Cas nogal een woelwater is, slaapt hij altijd in een slaapzak. Een dekentje lijkt me niet veilig. Laatst zag ik op Facebook een advertentie van de Little Company Combi Sleeper bij wehkamp.nl. Deze slaapzak leek me ideaal. ’s Winters is hij lekker warm en als het buiten warmer wordt, haal je de binnenste slaapzak eruit. Ook de mouwtjes zijn afritsbaar. Ik twijfelde nog over welke maat ik moest bestellen: die van 80 of die van 110 centimeter. Die van 80 centimeter was volgens de beschrijving voor baby’s van 0-1 jaar en die van 110 centimeter voor 1-4 jaar. Na wat research op internet besloot ik toch die van 80 centimeter te nemen omdat de slaapzakken ruim zouden vallen. Aangezien ik vastbesloten was de Combi Sleeper te bestellen, besloot ik nog even verder te snuffelen in de Mama & Kind hoek van wehkamp.nl. Hele fijne en gebruiksvriendelijke webshop waar ik goed kon slagen voor leuke kraamcadeautjes.

De volgende dag had ik mijn producten in huis. Toen ik de Combi Sleeper uit de verpakking haalde, was ik blij dat ik de kleine maat genomen had. En toen ik Cas voor zijn middagslaapje de slaapzak aan deed, zag ik dat zelfs deze maat nog wat aan de ruime kant is. Dus ik verwacht dat hij er zeker nog een half jaar mee vooruit kan. Cas slaapt nu nog in de dubbele slaapzak, maar als dit lenteweertje doorzet en de nachten minder koud worden, dan haal ik de binnenslaapzak eruit en is alleen de buitenslaapzak warm genoeg. Ideaal dus, want je hoeft geen speciale winter- en zomerslaapzak te kopen!

En raad eens: Cas heeft zowaar een paar nachten doorgeslapen (nou ja, van 00.00 tot 07.00 uur dan)! Vooral zo doorgaan boef :-)!!!

Tags: #Baby & Zo

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je