{{ message.message }}
{{ button.text }}

zwarte piet

Nederland barst massaal los in een protest over zwarte piet. en terecht! we kennen al jaren sinterklaas en zijn hulp zwarte piet.

Afbeelding blog 'zwarte piet'

Nederland barst massaal los in een protest over zwarte piet. en terecht! we kennen al jaren sinterklaas en zijn hulp zwarte piet. het gezeur begon met Kunstenaar en activist Quinsy Gario,Quinsy haalde de woede van blank Nederland op zijn hals door,te stellen dat zwarte piet een racistisch overblijfsel is uit de koloniale tijd van slavernij en uitbuiting. Verene Shepherd, mensenrechtenonderzoeker bij de Verenigde Naties doet er nog een schepje bij,kan niet begrijpen waarom Nederlanders niet inzien dat dit een terugkeer naar de slavernij is en dat in de 21ste eeuw dit feest moet stoppen. Verder meent Shepherd dat premier Mark Rutte invloed moet uitoefenen op de culturele groepen in stand houden en wat is er mis met één Sinterklaas, waarom moeten jullie er twee hebben,vraagt Shepherd zich af, waarbij ze doelt op de kerstman. ook die krijgt nog een veeg uit de ketel mee.De VN zijn bezig met een onderzoek naar de vraag of Zwarte Piet racistisch is.volgens een peiling associeert 4 procent van de Nederlanders Zwarte Piet met slavernij.van de ondervraagden ziet 92 procent Zwarte Piet niet als de slaaf van sinterklaas en meer dan 91 procent is tegen het aanpassen van zijn uiterlijk. tja als we dan zo gaan beginnen kan ik er ook nog wel een paar noemen. kerstman: neem maar de bus! rendieren voor je slee,dierenmishandeling! en wat dacht je van de paashaas,verstop eieren met de pasen.dat maakt hem weer een slavenhandelaar,die kippen moeten toch voor de eieren zorgen die hij gaat verstoppen. maar kom op! hoe ver willen we deze onzin nou gaan door drijven? als of kinderen zwarte piet en racisme met elkaar koppelen. wel nee,snoepgoed en kadootjes dat is wat ze zien bij zwarte piet. over de herkomst van zwarte piet wordt veel geschreven, maar er is weinig onderzoek gedaan,hij zou oorspronkelijk een schoorsteenveger zijn,en van het roet zwart zijn geworden. binnen het zwartepietendom in de loop der jaren verregaande verhalen voorgedaan.voor 1980 droeg zwarte piet een roe en een zak met snoepgoed. onder druk van veranderende opvoedkundige inzichten verloor piet de rol van boeman onder de controle van de sinterklaas en verdween het dreigende element uit het karakter van piet samen met de roe. anno 2013 heeft elke piet een eigen taak in de logistiek.zo zijn er onder andere zeer algemene inkooppieten,inpakpieten,magazijnpieten en transportpieten. daarnaast kent men ook bijvoorbeeld de hoofdpiet, de huispiet en de paardenpiet. de welbekende wegwijspiet is in 2005 na 24 jaar trouwe dienst met pensioen gegaan. en anno 2013 kunnen we wel stellen dat we er ook zeur pieten bij hebben,Quinsy Gario en Verene Shepherd. maar laten we nou niet doordrijven,zeur pieten! sinterklaas is een gezellig hollands feest waar jong en oud van geniet en het heeft niks met racisme te maken. er zijn nou eenmaal mensen die andere met pesten bestoken en als daar zwarte piet bij word misbruikt,ligt dat aan die personen en niet aan zwarte piet.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je